2017. október 21.
Orsolya napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Dinnyenyársak
parmai sonkával

Hozzávalók 24 nyárshoz:

  • 1 közepes érett, de kemény sárgadinnye (1,3-1,5 kg)
  • 3-4 fodros salátalevél (pl. lollo, frizé)
  • 1 piros húsú paprika
  • 24 hajszálvékony, hosszú szelet parmai sonka (kb. 300 g)
  • szemes feketebors

1.  A sárgadinnyéket megmossuk, szárazra töröljük, gondosan nejlonzacskóba csomagoljuk, és 6-8 órára behűtjük. Ezután derékban félbevágjuk őket, magjaikat kivájjuk. 2 fél dinnye aljáról levágunk 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon, a másik 2 fél dinnyét (a dinnyék felső részét) meghámozzuk, gerezdekre szeljük, és kb. 3x3 cm-es darabokra-kockákra vágjuk.

2. A salátaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk.
A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, és 2x2 cm-es darabokra-kockákra aprózzuk.
A sonkaszeleteket kettévágjuk, és lazán feltekerjük.

3. 3 dinnyekockát és 2 sonkatekercset felválta bambuszpálcikára fűzünk, végükre 1-1 paprikadarabot tűzünk, és beleszúrjuk őket félbevágott, alapként szolgáló dinnyék húsába-szegélyébe. A nyársak közé dugdossuk a salátaleveleket, megszórhatjuk 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borssal, és tányérra ültetve kínáljuk. Az esetleg kimaradt dinnyekockákat kisebb tálkába tesszük, és fogvájókat készítünk a közelükbe.

Tippek:

Az alapul szolgáló fél dinnyékből utóbb pompás gyümölcssalátát vagy hideg sárgadinnyelevest készíthetünk.

Változatok:

Parmai sonka helyett készíthetjük a hasonló ízvilágú San Daniele vagy a spanyol Serrano sonkával is, az a fontos, hogy a szeletek hajszálvékonyak legyenek! A nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható többi szárított-érlelt (pl. Berg, Speck) sonka jóval sósabb a fentieknél, és bár nyersen is fogyaszthatók, inkább főzésre alkalmasak.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+6-8 óra
hűlési idő

Energiatartalom:

28 kcal/nyárs

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Avokádókrém
paprikaladikban

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Túrós zöldségtorta

Sajtkrémes
mártogató

Diós-mozzarellás
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: