2017. december 13.
Luca napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 nagyobb paradicsom (kb. 1,2 kg)
  • só, bors
  • 200 g krumpli
  • 4 tojás
  • 20 szem kapribogyó (sós lében)
  • 16 olajos ringli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. csípős (dijoni) mustár

1. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük és előkészítjük a töltéshez: kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük egy kissé elfolyjon.

2. A krumplit meghámozzuk apróra felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, aztán hideg vízbe szedve kihűtjük és leszűrjük. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (10 perc), lehűtjük és meghámozzuk. 2 tojássárgáját félreteszünk a díszítéshez, a 2 fehérjét és a maradék 2 tojást megdaráljuk vagy megreszeljük.

3. Az öntethez 8-8 kapribogyót és ringlit félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprózzuk és a joghurthoz adjuk. Elkeverjük a tejföllel, a mustárral, a reszelt tojásokkal, ízlés szerint borssal, szükség szerint sóval, végül beleforgatjuk a krumplit.

4. A paradicsomok belsejéből felitatjuk a nedvességet, megtöltjük őket a krumplisalátával, és tálra rendezzük. Tetejüket a félretett ringlivel, kapribogyóval és a darabosra tört/reszelt tojássárgájával, valamint petrezselyemmel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk. Előételként, hirtelen- vagy roston sültek köreteként kínálhatjuk.

Tippek:

Joghurt helyett készíthetjük 80 g majonézzel is.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

185 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrém
paprikaladikban

Burgundiai
rokfortos körte

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Majonézes
kínaikel-saláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Ringlis
töltött tojás

Spenótos-
tojásos rétes

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Spenótos
omlett-tekercs

Spárgakrémhab

Töltött paradicsom
tonhalas salátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: