2017. augusztus 17.
Jácint napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Pudingok és zselék


Fotó: Hemző Károly

Nektarinos
csokoládépuding

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 ek. kakaópor
  • 3+2 ek. porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 500 g nektarin
  • 1/2 citrom leve
  • 5 ek. őszibaracklikőr vagy -vodka
  • 1,5 dl tejszín
  • 4-8 fürt piros ribizli
  • 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adjuk. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudingos-kakaós tejet, és szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc). Beleolvasztjuk a vaníliás cukrot, néhány percig hűlni hagyjuk, aztán arányosan elosztva 4 szépséges, karcsú, talpas pohárba vagy kehelybe szedjük. Hagyjuk kihűlni, aztán letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.

2. Tálalás előtt 1 órával a nektarinokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatosan a díszítésre szánt gerezdeket is), lefedjük, hidegre tesszük. A ribizlifürtöket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet.

3. Közvetlenül tálalás előtt a csokoládépuding tetejére szedjük-simítjuk a likőrben érlelt nektarint. A tejszínt félkemény, krémszerű habbá verjük, a nektarin tetejére kócosítjuk, végül a félretett gyümölcsgerezdekkel és ribizlifürtökkel, friss ribizlilevélkékkel vagy citromfűbóbitákkal díszítjük. Kényeztetésképpen csokoládéforgáccsal és/vagy pirított mandulalapocskákkal is gazdagíthatjuk. Egyszerű, gyors, elronthatatlan!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+1+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

320 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Epres csokoládépuding –
Fürst Pückler módra

Szőlős-fűszeres
borzselé

Mokkapuding

Borzselé
bogyós gyümölcsökkel

Meggyes-rumos
rakott piskóta

Pezsgős-narancsos
mandarinzselé

Eperzselé kehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: