2017. október 21.
Orsolya napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4-5 szál (új) lilahagyma
  • 1 kis fej főzőhagyma
  • 1+2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. citromlé
  • 500 g krumpli
  • 400 g zöldbab (mélyhűtött)
  • 2 szál borsikafű
  • 400 g paradicsom
  • 6-8 salátalevél
  • 4-6 bazsalikomlevél
  • Az öntethez:
  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. szójaszósz
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A hagymaféléket és a fokhagymát meghámozzuk, az újhagymát felkarikázzuk, meghintjük 1/2 kk. sóval és a citromlével. A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 cm-es rézsútos darabokra vágjuk, enyhén sós vízben, a főzőhagymával, 1 gerezd fokhagymával és a leöblített borsikafűvel együtt puhára főzzük. Jéghideg vízbe szedve lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. A paradicsomot leöblítjük, gerezdekre vágjuk. A salátaleveleket és a bazsalikomot megmossuk, kicentrifugázzuk vagy szárazra lapogatjuk. A salátát falatnyi darabkákra tépkedjük, és nem túl mély tál aljára terítjük. A krumplit kisebb kockákra-karikákra aprózzuk, majd a zöldbabbal együtt lazán a hagymához keverjük, a salátaágyra terítjük, végül tetejére rendezzük a paradicsomgerezdeket.

3. Az öntethez az almaecetet simára keverjük ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, a maradék 2 gerezd áttört fokhagymával, a szójaszósszal és az olívaolajjal, majd megöntözzük vele a salátát, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. Grillezett, hirtelensült húsokhoz, könnyű egytálételként kínáljuk. Sokfüves joghurtöntettel is pompás!

Fontos:

Ha mélyhűtött zöldbabból készítjük, azt fagyos állapotban dobjuk a forrásban lévő főzővízbe, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

245 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-narancsos
céklasaláta

Mediterrán saláta

Kolumbusz-saláta

Rukolás-rokfortos
saláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Majonézes
tojássaláta

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

A leveles salátákról

Krumplisaláta
túrókrémmel

Olívás
paradicsomsaláta

Marinált zöldségek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: