2017. december 11.
Árpád napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg dinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g érett nektarin vagy őszibarack
  • 4 ek. citromlé
  • 1/2 sárga húsú sárgadinnye (400 g)
  • 1/2 kg görögdinnye
  • 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor
  • 4 ek. méz
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • néhány mentalevél

1. A nektarinokat/őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sárgadinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük, félbevágjuk, magjaikat és szakállkájukat eltávolítjuk (1/2-1/2 sárgadinnyét folpackba csomagolva eltesszünk a hűtőbe, majd más alkalommal elfogyasztjuk). A görögdinnye héját nedves kendővel megtöröljük, magjait – amennyire lehet – kiemeljük.

2. A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk.

3. Az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, azután lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

289 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Mediterrán saláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Mediterrán halfilé

Narancskrémleves

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Gazdag rizssaláta
tojással

Grillmártások

Mediterrán
húsos salátatál

Görög saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: