2017. augusztus 17.
Jácint napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Édes-savanyú
mazsolás sült paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-1 nagy, sárga, zöld és piros húsú kaliforniai paprika
  • 4 húsos magyar zöldpaprika
  • 30 g puha mazsola
  • 30 g mandulapálcika vagy fenyőmag
  • 4-6 bazsalikombóbita
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • A mártáshoz:
  • 4 ek. fehérborecet
  • só, bors
  • 1/2 kk. porcukor
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A paprikákat megmossuk, a kaliforniai paprikákat elnegyedeljük, csumájukat, magjaikat-ereiket kivágjuk, majd vágott felükkel lefelé, az egészben hagyott zöldpaprikákkal együtt alufóliával kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 20-25 perc alatt barnára-foltosra sütjük.

2. Közben a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A mandulát zsiradék nélkül rózsaszínűre pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy a forró serpenyőben továbbpirulva meg ne égjen. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, uborkagyalun vékony karikákra szeljük. A mártáshoz eldolgozunk a borecetben ízlés szerint sót, jócskán frissen őrölt borsot, a porcukrot, végül apránként hozzáadjuk az olívaolajat.

3. Kivesszük a tepsit a sütőből, alufóliával (vagy egy másik, ugyanakkora tepsivel) lefedjük a paprikákat, 15 percig saját gőzükben pihentetjük-fonnyasztjuk, aztán lehúzzuk a héjukat (a sütés-tisztítás közben keletkezett lét a mártáshoz adjuk).

4. Változatosan tálra rendezzük, tetejükre szórjuk a mazsolát és a fokhagymát, meglocsoljuk a mártással, lefedjük, és 1 órán át szobahőmérsékleten érleljük. Tálalás előtt a mandulával és leöblített bazsalikombóbitákkal díszítjük. Sültekhez köretként-salátaként, friss kenyér kíséretében kínáljuk.

Tippek:

Hűtőszekrényben több napig eltartható, sőt egyre finomabb lesz, de fogyasztás előtt 1 órával tanácsos kivenni a hűtőből, hogy az olaj felengedhessen.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

200 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Paradicsomos
babsaláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Mediterrán krumplisaláta

A leveles salátákról

Majonézes
tojássaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: