2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkecomb
francia lecsóval
Eredeti neve: Ratatouille (ejtsd: ratatúj)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb (200 g/db)
  • 2 kk. szárnyasfűszer-keverék
  • 1/2 citrom leve
  • 2+2 ek. olaj
  • 200 g padlizsán
  • só, bors
  • 250 g. paradicsom
  • 2 húsos paradicsompaprika
  • 200 g cukkini
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 2-3 szál majoránna
  • 8-10 kisebb bazsalikomlevél

1. A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a citromlével, 2 ek. olajjal, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. A zöldségeket megtisztjuk, a padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, aztán leöblítjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. A paradicsomokat meghámozzuk és felaprózzuk. A paprikákat nagyobb kockákra, a cukkinit és a hagymát karikákra vágjuk.

2. A pácolajat fém fülű serpenyőben felforrósítjuk, majd megkapatjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a fokhagymát és a bort, aztán 180 °C-os sütőben, saját levével locsolgatva pirosra pároljuk-sütjük (1 óra).

3. A hagymát megfonnyasztjuk 2 ek. felforrósított olajban. Rádobjuk a padlizsánt, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, 3 perc múlva a paradicsomot, végül a leöblített kakukkfű- és majoránnalevélkéket. Ízlés szerint borsozzuk, fedő alatt 8-10 percig pároljuk, csak a végén sózzuk.

4. A zöldséget tálra terítjük, tetejére rendezzük a csirkecombokat, és a bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk. További köretként (héjában) sült burgonyát, petrezselymes vagy sáfrányos/kurkumás rizst adhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

375 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Tatárbifsztek

Orosz
csirkehússaláta

Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel

Padlizsánkrémleves

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tejszínben sült
újkrumpli

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: