2017. június 25.
Vilmos napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 egész (700-800 g/db) szálkamentes tengeri vagy édesvízi hal (mélyhűtött)
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 4 ek. finomliszt
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 600 g burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2-3 ek. tárkonyos borecet (5%-os)
  • 100 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 közepes paradicsom
  • 4-8 szál snidling

1. A halakat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd fél órára bedörzsöljük citromlével.

2. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és a tárkonyecettel. A zöldborsót (fagyos állapotban) 1-2 ek. vízzel puhára pároljuk, alaposan lecsepegtetjük.

2. Elkeverjük a majonézt a joghurttal, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a hagymát levével együtt, a zöldborsót, és egyenesen belekarikázzuk a burgonyát. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, végül csinos tálba szedjük.

4. A halakat szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal, aztán lisztbe forgatjuk, és 1 ujjnyi felforrósított olajban, mérsékelt tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük (6-8 perc).

5. Papírkendőre emelve felitatjuk róluk az olajat, fejüket, farkukat, gerincüket (ha vastag a bőrük, azt is) eltávolítjuk, azaz 4 filére bontjuk, majd lapos tálra fektetjük. Paradicsomkarikákkal, apróra vágott snidlinggel díszítjük, és a burgonyasaláta kíséretében tálaljuk. Hidegen is finom!

Tippek:

Ha majonéz helyett egyszerűen (görög) joghurttal készítjük a burgonyasalátát, adagonként kb. 300 kalóriát takaríthatunk meg!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ a hal felengedési ideje

Energiatartalom:

698 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Halrudak
bortésztában

Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Lazacos-kaviáros
kanapék

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Ráksaláta
narancskehelyben

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Halfilé
mandulás morzsában

Ringlis
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: