2017. március 27.
Hajnalka napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Csípős kukoricaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-3 cső tömör, zsenge kukorica
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 póréhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 csípős paprika
  • 2 húsleveskocka
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 paradicsom
  • 4-5 szál petrezselyem
  • néhány citromfűbóbita

1. A kukoricát megtisztítjuk, a csöveket félbetörjük, vágott felükkel vágódeszkára állítjuk, és levágjuk a torzsákról a szemeket. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikát apró kockákra, a póréhagymát karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, póréhagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, a piros húsú paprikát, a csípős paprikát és az elmorzsolt húsleveskockákat, felöntjük 1,3 liter vízzel, majd fedő alatt 25-30 percig főzzük.

3. Kiveszünk 4 evőkanálnyit a leves „sűrűjéből”, a többit botmixerrel darabosra turmixoljuk. 1 dl hideg vízben feloldjuk az étkezési keményítőt, a leveshez adjuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk (eredetileg az étel alapíze meglehetősen csípős), végül belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk (2 perc).

4. Tálaláskor a levest mélytányérokba szedjük, tetejére halmozzuk a félretett darabos kukoricát-paprikát, végül az apróra felkockázott paradicsommal, a finomra vágott petrezselyemmel és citromfű- vagy egyéb zöldfűszerbóbitával díszítjük.

Tippek:

Készíthetjük 500 g mélyhűtött vagy 2 kis doboz leöblített csemegekukoricával is (töltőtömeg kb. 240 g/doboz) – ez utóbbit felhasználás előtt szűrőtálba csúsztatjuk, és hideg vízzel leöblítjük, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

201 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Téli minestrone
csicseriborsóval

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Kukoricás
paradicsomleves

Görög zöldbableves
feta sajttal

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Gyömbéres
sütőtökleves

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Babkrém-
mártogató

Kolumbusz-saláta

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: