2017. április 24.
György napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Csípős kukoricaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-3 cső tömör, zsenge kukorica
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 póréhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 csípős paprika
  • 2 húsleveskocka
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 paradicsom
  • 4-5 szál petrezselyem
  • néhány citromfűbóbita

1. A kukoricát megtisztítjuk, a csöveket félbetörjük, vágott felükkel vágódeszkára állítjuk, és levágjuk a torzsákról a szemeket. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikát apró kockákra, a póréhagymát karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, póréhagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, a piros húsú paprikát, a csípős paprikát és az elmorzsolt húsleveskockákat, felöntjük 1,3 liter vízzel, majd fedő alatt 25-30 percig főzzük.

3. Kiveszünk 4 evőkanálnyit a leves „sűrűjéből”, a többit botmixerrel darabosra turmixoljuk. 1 dl hideg vízben feloldjuk az étkezési keményítőt, a leveshez adjuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk (eredetileg az étel alapíze meglehetősen csípős), végül belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk (2 perc).

4. Tálaláskor a levest mélytányérokba szedjük, tetejére halmozzuk a félretett darabos kukoricát-paprikát, végül az apróra felkockázott paradicsommal, a finomra vágott petrezselyemmel és citromfű- vagy egyéb zöldfűszerbóbitával díszítjük.

Tippek:

Készíthetjük 500 g mélyhűtött vagy 2 kis doboz leöblített csemegekukoricával is (töltőtömeg kb. 240 g/doboz) – ez utóbbit felhasználás előtt szűrőtálba csúsztatjuk, és hideg vízzel leöblítjük, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

201 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Téli minestrone
csicseriborsóval

Gyömbéres
sütőtökleves

Görög zöldbableves
feta sajttal

Waldorf-saláta

Kolumbusz-saláta

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Babkrém-
mártogató

Tonhalas
krumplisaláta

Kukoricás
paradicsomleves

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: