2018. november 18.
Jenő napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Szőlős-dinnyés
joghurtkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis szelet görögdinnye (400 g)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 4 zselatinlap
  • 4 pohár citromos joghurt (125 g/pohár)
  • 1 lime (zöldcitrom) leve
  • 2 ek. méz
  • 8-10 csepp vaníliaaroma
  • 2 dl tejszín
  • 200 g fehér csemegeszőlő
  • 4 felezett dió
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. A dinnyeszeletből eltávolítjuk a magokat, karalábévájóval golyókat formálunk belőle, a maradék dinnyehúst evőkanállal kiemeljük a héjból és összeturmixoljuk. A kristálycukrot serpenyőbe szórjuk, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a dinnyepépet, és szelíd forralással kissé besűrítjük. Hideg vízfűrdőbe állítva kihűtjük, végül beleforgatjuk a dinnyegolyókat.

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 4-5 dl hideg vízbe. A joghurtot tálba öntjük, hozzáadjuk a lime átszűrt levét, a mézet és a vaníliaaromát. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk, összedolgozzuk 1 és még 1 kis merőkanál krémmel, aztán folyamatosan keverve a joghurtkrém egészéhez adjuk. 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a krémbe. 4 csinos pohárba/kehelybe vagy kompótostálkába simítunk 8 nagy evőkanál dinnyepépet, arányosan elosztva tetejére szedjük a joghurtkrémet, és 2 órára behűtjük.

4. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat késheggyel kiemeljük. Tálalás előtt a krém tetejére szedjük a dinnyepépet a dinnyegolyókkal, változatosan elrendezzük rajta a szőlőszemeket, végül dióval és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Görög saláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Mediterrán saláta

Mediterrán
húsos salátatál

Fetás-diós
padlizsánkrém

Mediterrán halfilé

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Tarka saláta
kertifűöntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: