2019. január 23.
Zelma napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Szőlős-dinnyés
joghurtkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis szelet görögdinnye (400 g)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 4 zselatinlap
  • 4 pohár citromos joghurt (125 g/pohár)
  • 1 lime (zöldcitrom) leve
  • 2 ek. méz
  • 8-10 csepp vaníliaaroma
  • 2 dl tejszín
  • 200 g fehér csemegeszőlő
  • 4 felezett dió
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. A dinnyeszeletből eltávolítjuk a magokat, karalábévájóval golyókat formálunk belőle, a maradék dinnyehúst evőkanállal kiemeljük a héjból és összeturmixoljuk. A kristálycukrot serpenyőbe szórjuk, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a dinnyepépet, és szelíd forralással kissé besűrítjük. Hideg vízfűrdőbe állítva kihűtjük, végül beleforgatjuk a dinnyegolyókat.

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 4-5 dl hideg vízbe. A joghurtot tálba öntjük, hozzáadjuk a lime átszűrt levét, a mézet és a vaníliaaromát. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk, összedolgozzuk 1 és még 1 kis merőkanál krémmel, aztán folyamatosan keverve a joghurtkrém egészéhez adjuk. 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a krémbe. 4 csinos pohárba/kehelybe vagy kompótostálkába simítunk 8 nagy evőkanál dinnyepépet, arányosan elosztva tetejére szedjük a joghurtkrémet, és 2 órára behűtjük.

4. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat késheggyel kiemeljük. Tálalás előtt a krém tetejére szedjük a dinnyepépet a dinnyegolyókkal, változatosan elrendezzük rajta a szőlőszemeket, végül dióval és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grillmártások

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Padlizsán
tükörtojással

Vegyes
nyári rakottas

Mediterrán saláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Gazdag rizssaláta
tojással

Mediterrán
húsos salátatál

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: