2018. szeptember 18.
Diána napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Szőlős-dinnyés
joghurtkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis szelet görögdinnye (400 g)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 4 zselatinlap
  • 4 pohár citromos joghurt (125 g/pohár)
  • 1 lime (zöldcitrom) leve
  • 2 ek. méz
  • 8-10 csepp vaníliaaroma
  • 2 dl tejszín
  • 200 g fehér csemegeszőlő
  • 4 felezett dió
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. A dinnyeszeletből eltávolítjuk a magokat, karalábévájóval golyókat formálunk belőle, a maradék dinnyehúst evőkanállal kiemeljük a héjból és összeturmixoljuk. A kristálycukrot serpenyőbe szórjuk, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a dinnyepépet, és szelíd forralással kissé besűrítjük. Hideg vízfűrdőbe állítva kihűtjük, végül beleforgatjuk a dinnyegolyókat.

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 4-5 dl hideg vízbe. A joghurtot tálba öntjük, hozzáadjuk a lime átszűrt levét, a mézet és a vaníliaaromát. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk, összedolgozzuk 1 és még 1 kis merőkanál krémmel, aztán folyamatosan keverve a joghurtkrém egészéhez adjuk. 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a krémbe. 4 csinos pohárba/kehelybe vagy kompótostálkába simítunk 8 nagy evőkanál dinnyepépet, arányosan elosztva tetejére szedjük a joghurtkrémet, és 2 órára behűtjük.

4. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat késheggyel kiemeljük. Tálalás előtt a krém tetejére szedjük a dinnyepépet a dinnyegolyókkal, változatosan elrendezzük rajta a szőlőszemeket, végül dióval és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Vegyes
nyári rakottas

Mediterrán saláta

Görög saláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Tarka saláta
kertifűöntettel

Gazdag rizssaláta
tojással

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Mediterrán
húsos salátatál

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Tzatzikivel töltött
paradicsom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: