2017. augusztus 17.
Jácint napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Nektarinos kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb pár kacsamellfilé (800 g)
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 800 g nektarin
  • 3 ek. kristálycukor
  • 4 ek. citromlé
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • nagyobb diónyi friss gyömbér
  • chilipor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 2-3 citromfű- vagy bazsalikombóbita

1.  A kacsamellet leöblítjük, kettévágjuk, a fél mellek bőrét, sűrűn-átlósan bekockázzuk, bedörzsöljük sóval. Az olajat és a vajat/margarint felforrósítjuk, bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a mellfiléket, meghintjük durvára őrölt borssal. Élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, aztán megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Bőrös oldalukkal fölfelé tepsire alufóliával/sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 200 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük. Alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük.

2. A körethez a nektarinokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük, kimagozzuk. A cukrot serpenyőbe szórjuk, világosbarnára pirítjuk. Haladéktalanul hozzáadjuk a citromlét és bort (ha a cukor megég, keserű lesz a mártás!), belereszeljük a gyömbért, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Beleforgatjuk a nektarint, kissé megsózzuk, 1-2 csipet chiliporral fűszerezzük, 3-4 percig forraljuk. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a nektarinhoz öntjük, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), és melegen tartjuk.

3. A kacsamelleket szép vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük. Köréjük szedjük a nektarinmártás egy részét, citromfű-/bazsalikombóbitákkal díszítjük, a maradék mártást pedig külön tálban kínáljuk. Burgonyapüré, -krokett, petrezselymes vagy currys párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz, könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

794 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Vagdalt libamell
almapürével

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Libamell szőlővel,
tepsis krumplival

Libacomb
szőlős káposztával

Libacomb
pékné módra

Narancsos kacsasült

Májas-fokhagymás
töltött libamell
zsemlefelfújttal

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Libacomb gesztenyével
és kelbimbóval

Káposztás kocka
kacsaraguval

Libatepertő és
hideg libamáj

Almás
kacsamájtorony
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: