2017. október 21.
Orsolya napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Nektarinos kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb pár kacsamellfilé (800 g)
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 800 g nektarin
  • 3 ek. kristálycukor
  • 4 ek. citromlé
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • nagyobb diónyi friss gyömbér
  • chilipor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 2-3 citromfű- vagy bazsalikombóbita

1.  A kacsamellet leöblítjük, kettévágjuk, a fél mellek bőrét, sűrűn-átlósan bekockázzuk, bedörzsöljük sóval. Az olajat és a vajat/margarint felforrósítjuk, bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a mellfiléket, meghintjük durvára őrölt borssal. Élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, aztán megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Bőrös oldalukkal fölfelé tepsire alufóliával/sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 200 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük. Alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük.

2. A körethez a nektarinokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük, kimagozzuk. A cukrot serpenyőbe szórjuk, világosbarnára pirítjuk. Haladéktalanul hozzáadjuk a citromlét és bort (ha a cukor megég, keserű lesz a mártás!), belereszeljük a gyömbért, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Beleforgatjuk a nektarint, kissé megsózzuk, 1-2 csipet chiliporral fűszerezzük, 3-4 percig forraljuk. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a nektarinhoz öntjük, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), és melegen tartjuk.

3. A kacsamelleket szép vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük. Köréjük szedjük a nektarinmártás egy részét, citromfű-/bazsalikombóbitákkal díszítjük, a maradék mártást pedig külön tálban kínáljuk. Burgonyapüré, -krokett, petrezselymes vagy currys párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz, könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

794 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ananászos-vörös
káposztás libacomb

Narancsos kacsasült

Libacomb
szőlős káposztával

Almás
kacsamájtorony

Spárgás-paradicsomos
kacsamellsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Káposztás kocka
kacsaraguval

Vagdalt libamell
almapürével

Libacomb
pékné módra

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Ludaskása
libacombbal

Májas-fokhagymás
töltött libamell
zsemlefelfújttal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: