2017. október 19.
Nándor napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Temesvári sertésborda
zöldbabcsokorral

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2+2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom + a díszítéshez
  • 4 vastagabb szelet csontos sertésborda (rövidkaraj)
  • só, bors
  • 2 ek.+20 g finomliszt
  • 1/2 dl olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 600 g burgonya
  • 4+1 dl tejföl
  • 500 g zöld hüvelyű bab
  • 8 vékony szelet szalonna vagy bacon
  • 1 szál petrezselyem

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázzunk, meghámozunk és gerezdekre vágunk.

2. A bordákat leöblítjük, szárazra töröljük, gyengén kiverjük, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és 2 ek. liszttel, majd a felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, és áttesszük őket egy mélyebb edénybe-serpenyőbe. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és 2 gerezd áttört fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát, 2 dl vizet, egy kevés sót, majd élénk tűzön jól összeforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.

3. A burgonyát meghámozzuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Kivesszük a húst az edényből, melegen tartjuk. A paprikás lébe dobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, valamint a felaprózott paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt majdnem puhára főzzük. 4 dl tejfölben elhabarunk 20 g lisztet, a burgonyhoz keverjük, és felforraljuk. Visszatesszük a mártásba bordákat, és szelíd tűzön további 5-8 percig forraljuk.

4. Miközben a burgonya fő, 2 gerezd fokhagymával ízesített, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük a zöldbabszálakat. Leszűrjük, 8 csokorba szedjük, a baconszeletekbe göngyöljük őket, majd tepsire tesszük, és 200 °C-os sütőben 5 percig sütjük.

5. A burgonyát és a húst mélyebb tálba szedjük (vagy ha csinos, a főzőedényben hagyjuk), a bordák mellé-köré fektetjük a zöldbabcsokrokat, és meglocsoljuk 1 dl tejföllel. Tetejét petrezselyemmel és paradicsomkarikákkal díszítjük, azonnal- forrón tálaljuk. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

790 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 17 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 17 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Tojásos
karfiolragu

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Mexikói fasírt

Krumplis
cukkinicsónakok

Babos-rizses
húsgombócok

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Aprópecsenye
Stroganoff módra

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: