2017. október 23.
Gyöngyi napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsánkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g padlizsán
  • só, bors
  • 1 kisebb+1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 ek. olaj
  • 7,5 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 60 g szeletelt szalonna vagy bacon
  • diónyi vaj/margarin
  • 4 kk. tejföl
  • néhány bazsalikomlevél

1.  A  padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a kisebbik fej hagymát felaprózzuk, a nagyobbikat felkarikázzuk. A paprikát pici, a zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

2. A padlizsánfeleket leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (25-30 perc). Kissé hűlni hagyjuk, majd kivájjuk a belsejüket.

3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig forraljuk.

4. A bacont/szalonnát vékony csíkokra szeljük, és a felkarikázott hagymával együtt megsütjük a vajban/margarinban. Kiemeljük őket a zsiradékból, amelyben aranybarnára pirítjuk a zsemlekockákat, papírkendőre terítjük. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyikben cirmosra keverünk 1-1 kk. tejfölt, tetejüket a pirított szalonna-hagyma keverékével, a zsemle- és paprikakockákkal, valamint bazsalikommal díszítjük. Hidegen is finom!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kelbimbós
gesztenyeleves

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Francia
zöldséges lecsó

Tejszínben sült
újkrumpli

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Padlizsán
tükörtojással

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Sárgarépa-krémleves
brokkoligaluskával

Tavaszi
zöld leves

Spárgamimóza
sajtmártással

Céklakrémleves
palacsintametélttel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: