2017. október 23.
Gyöngyi napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pulykacomb
kapros káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csontos-bőrös felső pulykacomb (kb. 1,2 kg)
  • 1 ek. pulykafűszersó
  • 2+1 nagy fej hagyma
  • 6+2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring (15 cm-es)
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kg fehér káposzta
  • 1 nagy csokor kapor
  • 400 g kemény paradicsom
  • 50 g szeletelt szalonna vagy bacon
  • só, bors

1. A pulykacombot leöblítjük, bedörzsöljük a fűszersóval, sütőedénybe tesszük. Mellédobunk 2 vastag karikákra szelt hagymát, 6 gerezd fokhagymát és a rozmaringot, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, és aláöntjük a bort. Lefedjük, 180° C-os sütőben puhára pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük (kb. 1 és 1/2 óra).

2. A körethez a káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiemeljük, 2 cm-es csíkokra vágjuk. 1 fej hagymát apróra, a kaprot 1-2 szál kivételével finomra aprítjuk; a paradicsomokat gerezdekre szeljük.

3. A bacont gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, 2 ek. olajban megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, 2 perc múlva a kaprot, újabb 1 perc múlva a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára, de még ropogósra pároljuk (15-20 perc). Beleforgatjuk a paradicsomot, összeforrósítjuk, tálalásig melegen tartjuk.

4. A pulykacombot tálra emeljük, körészedjük a paradicsomos káposztát, a félretett kaporszálakkal díszítjük, és csak az asztalnál bontjuk kisebb darabokra. A pecsenyelét zsírtalanítjuk, külön tálkában kínáljuk. További köretként héjában sült vagy hagymás tört krumpli, szerecsendióval illatosított krumplipüré, polenta illik hozzá.

Tippek:

Jó vendégváró, hiszen a húst jó előre, akár előző nap is megpárolhatjuk, így tálalás előtt csak sütni-pirítani kell.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

658 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás és
sajtos roló

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtos-sonkás
papucs

Szerencsegomba
tojásból

Majonézes
kínaikel-saláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Illatos hússal
töltött cukkini

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tökmagos-
sajtos stangli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: