2017. november 25.
Katalin napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges-brandys
gombaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g erdei gomba (róka-, tinóru-, vargánya)
  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 100 g sárgarépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 200 g cukkini
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2-3 szál zellerzöldje
  • 2 gerezd fokhagyma
  • körömnyi cseresznyepaprika
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 2 erőleveskocka
  • 1 ek. Worcester-szósz
  • 1/2 dl brandy

1. A gombákat és a zöldségeket megtisztítjuk. A gombák szárvégét levágjuk, és vékonyan felszeleteljük (a laza szövetű rókagombát csak eltépkedjük). A sárgarépát és az újhagymát karikákra, a hagymát finomra, a cukkinit apró, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet és a zellert csokorba kötjük, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és 10-15 szem borsot teatojásba zárunk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az újhagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit és a paprikát. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a leveskockákat, a teatojást és a fűszercsokrot, fedő alatt puhára főzzük.

3. Kiemeljük a levesből a teatojást és a fűszercsokrot, hozzáadjuk a Worcester-szószt, ízlés szerint utánasózzuk, végül lehúzzuk a tűzről, és frissen őrölt borssal, valamint a brandyvel illatosítjuk.

Fontos:

A gombát lehetőleg ne mossuk meg, inkább csak durva szövésű konyharuhával vagy ecsettel távolítsuk el felületéről az avar- és/vagy földmaradványokat. Ha mégis szükséges, folyó víz alatt, gyors mozdulatokkal mossuk meg, de ne áztassuk, mert megszívja magát vízzel, és elvész az aromája-zamata!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

120 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-narancsos
céklasaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Zöldségleves
palacsintacsigával

Tejszínes-tojásos
brokkolileves

Halszeletek almás
uborkamártásban

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Sonkás-málnás
cukkinisaláta

Padlizsán
tükörtojással

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: