2017. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csípős csirkeszárny
káposztasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g fehér káposzta
  • só, bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. ételízesítő
  • 3 ek. fehérborecet
  • 16 nagyobb csirkeszárny (kb. 1,5 kg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 1 kk. méz
  • 6 ek. ketchup
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 ek. puha mazsola
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1-2 szál petrezselyem

1.  A salátához a káposztát megtisztítjuk, megmossuk, torzsáját kivágjuk, vékonyra-szálasra gyaluljuk. Megszórjuk 1 kk. sóval, erőteljesen átgyúrjuk, félretesszük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban. Meghintjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a borecetet, 1 dl vizet, ízlés szerint borsot, 2-3 percig forraljuk, végül a káposztára öntjük. Hagyjuk kihűlni, aztán alaposan összekeverjük, és szobahőmérsékleten 4 órán át pácoljuk-érleljük.

2. A csirkeszárnyakat megtisztogatjuk, megmossuk, hegyes végüket-harmadukat eltávolítjuk (jó lesz levesnek), szárazra töröljük. Meghintjük sóval és borssal, alufóliával bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 °C-os sütőben 35 percig sütjük.

3. A kenegetőhöz a fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a chilipaprikát felaprózzuk, majd a mézzel és egy kevés sóval együtt a ketchuphoz keverjük. Megkenjük vele a csirkeszárnyakat, és további kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. Közben a sárgarépát meghámozzuk és szálasra-finomra reszeljük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, a sárgarépával együtt a káposztához adjuk, utánasózzuk borsozzuk, végül lazán összekeverjük a joghurttal, és (részben) nagyobb, ovális tál közepére halmozzuk. Köré és a tetejére rendezzük a csirkeszárnyakat, petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 4 óra pácolási idő

Energiatartalom:

540 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 15 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 15 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gyömbéres
sárgarépa-krémleves

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Körtés-diós
zellersaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Csirkés
Waldorf-saláta

Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Ananászos
csirkeragu

Tonhalas
krumplisaláta

Kolumbusz-saláta

Currys-csirkés
rizskorona

Csípős kukoricaleves

Avokádókrém
paprikaladikban
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: