2017. június 23.
Zoltán napja van

TÉSZTAÉTELEK > Gnocchik és galuskák


Fotó: Hemző Károly

Currys-zöldborsós
galuska

Hozzávalók 4 személyre:

1. A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a babérlevelet és a csípős paprikakrémet, félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön besűrítjük (15 perc). A cukorral, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal, valamint a leöblített és felaprózott bazsalikommal fűszerezzük (a babérlevelet kidobjuk).

2. Külön lábaskában, 1/2 dl vízzel puhára pároljuk a zöldborsót.

3. A galuskához eldolgozzuk a tejben a tojásokat, a curryt, ízlés szerint sót és borsot, majd a liszthez keverjük. Enyhén sós, forrásban lévő bő vízbe szaggatjuk a masszát, és csak addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz színére. Akkor szitakanállal kiszedjük vagy leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, kissé lerázzuk, mély tálba csúsztatjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat és a leszűrt zöldborsót, lazán összekeverjük.

4. A galuskát mélytányérokba szedjük, az egyes adagok tetejére szedjük-halmozzuk a paradicsommártást, és citromfűbóbitákkal vagy petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk. Reszelt parmezán vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Tálalhatjuk úgy is, hogy a leszűrt galuskát egyenesen a zöldborsóval elkevert paradicsommártásba forgatjuk bele.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

553 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Tésztával töltött
padlizsán

Currys-csirkés
rizskorona

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Zöldséges
húsgombócok

Vadrizses-zöldborsós
töltött paradicsom

Spenótos-
lazacos gnocchi

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Olasz tésztasaláta

Zöldséges
rizibizi

Tavaszi
zöldségfelfújt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: