2017. október 18.
Lukács napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Juhtúrós
töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • só, bors
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • A töltelékhez:
  • 4 szikkadt zsemle
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 g nyers, füstölt tarja
  • 1 ek. olaj
  • 100 g juhtúró
  • 2 tojássárgája
  • Továbbá:
  • 400-400 g karfiol és brokkoli
  • 1/2-1/2 piros és sárga húsú paprika
  • 4-8 szál snidling
  • 1 babérlevél
  • 3 ek. vaj/margarin
  • néhány salátalevél

1. A csirkecombokat megmossuk, felső részüket kicsontozzuk, bőrüket fellazítjuk, meghintjük sóval és őrölt borssal. A töltelékhez a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, mindkettőt finomra vágjuk. A tarját apróra felkockázzuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát, hagyjuk kihűlni. A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a hagymát, a tarját, a juhtúrót, a petrezselymet, a tojássárgákat, ízlés szerint sót és borsot, jól összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

3. A combok bőre alá töltjük a juhtúrós masszát, a bőr szegélyét pedig körben a húshoz varrjuk vagy fogvájóval sűrűn összetűzzük. A combokat mélyebb tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük 1 ek. vajjal/margarinnal, melléjük dobjuk a petrezselyemszárat, alájuk öntjük a bort, és a sütőben pirosra sütjük (1 óra).

4. Közben a karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira bontjuk. A paprikát és a snidlinget finomra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit babérlevéllel ízesített, enyhén sós, forrásban lévő vízben puhára, de ropogósra főzzük (12-15 perc), majd leszűrjük, és beleforgatjuk 3 ek. felforrósított vajba/margarinba.

5. Kihuzigáljuk a csirkecombokból a cérnát/fogvájókat, salátalevelekkel vidámított, nagyobb tálra fektetjük, köréjük rendezzük a karfiol-brokkoli köretet, végül meghintjük a paprikával és a snidlinggel. További köretként hasábburgonya, burgonyapüré, currys rizs illik hozzá.

Tippek:

Hidegen is finom, és mivel kiemeltük a felső combcsontokat, szépen-mutatósan szeletelni is lehet. Ez esetben a párolt karfiolt-brokkolit is hidegen, salátaként, (vaj/margarin nélkül) olívaolajos-balzsamecetes öntettel összeforgatva kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

643 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 14 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 14 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Cukkinis csirkemell
tejszínes gombamártásban

Csirkeragu
rizskoronában

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Csirkés
Waldorf-saláta

Bazsalikomos-
káposztás csirkemell

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Ananászos
csirkeragu

Gazdag-illatos
töltött csirkecomb

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Orosz
csirkehússaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: