2017. február 28.
Elemér napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

A dióféléket (ide sorolva a mogyorót, mandulát és a pisztáciát is) általában és hagyományosan édességekhez-süteményekhez használjuk, de érdemes megkóstolni, milyen finomak és különlegesek a velük készített húsételek is.
Napi néhány szem dió elfogyasztása amúgy is biztosan egészségünkre válik!


Fotó: Hemző Károly

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 ek. olaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 600 g darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • só, bors
  • 50 g dió + a díszítéshez
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 1 dús szál bazsalikom
  • A körethez:
  • 1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 ek. olaj
  • diónyi friss gyömbér
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-2 ek. borecet és méz

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. Megfonnyasztjuk az olajban a finomra vágott hagymát. Összedolgozzuk a darált húst, a zsemléket, a felaprózott petrezselymet, a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojásokat, a pirospaprikát, a mustárt, ízlés szerint sót, borsot, végül a durvára vágott diót és a sajtot. Mélyebb tepsiben dundi veknit formálunk a masszából, és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük (1-1 és 1/4 óra).

2. A körethez a paprikákat, 3x3 cm-es, a lilahagymákat 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Forró olajban rózsaszínűre sütjük a felaprózott gyömbért és fokhagymát, rádobjuk a hagymát, valamint a paprikát, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a borecetben elkevert mézet, és alig puhára-ropogósra sütjük (2 perc).

3. A fasírtot 10 percig pihentetjük, ujjnyi vastagon felszeleteljük, tálra rendezzük, végül körészedjük az édes-savanyú paprikát. Felaprózott bazsalikommal és néhány felezett dióval díszítve kínáljuk. Hidegen is finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

580 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Svéd gombasaláta

Tésztában sült
vagdalt

Spenótos
omlett-tekercs

Majonézes
tojássaláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Ringlis
töltött tojás

Tatárbifsztek

Tojásos
fasírttekercs

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Kenyértorta
pizzasütő módra

Fasírtmuffin

Lencsesaláta
narancsos öntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: