2017. augusztus 17.
Jácint napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Rántott szelet
őszibarackos paprikachutney-val

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 dundi gerezd fokhagyma
  • 1-1 nagy, piros és sárga húsú kaliforniai paprika (500 g)
  • 200 g magvaváló őszibarack vagy 1 nagyobb érett mangó (250 g)
  • 2 ek. olaj+a sütéshez
  • 12-15 szem koriandermag
  • 1 kk. ételízesítő
  • só, bors
  • chilipor
  • 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • 8 vékony szelet kicsontozott karaj (100g/szelet) vagy pulykamellfilé
  • 100 g finomliszt
  • 1 (bio)citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 szál bazsalikom

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázuk. Az őszibarackot 1 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a paprikával együtt apróra felkockázzuk.

2. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a paprikát, 2 perc múlva az őszibarackot, a durvára tört koriandert, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chiliporral fűszerezzük, további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, 3-4 percig forraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

3. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk, meghintjük sóval és borssal. Lisztbe, a citromhéjjal ízesített, kissé felvert tojásokba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, forró, bő olajban kisütjük, papírkendőre terítjük.

4. Néhány levél/bóbita kivételével felaprózzuk a bazsalikomot, megszórjuk vele a külön tálba szedett paprikachutney-t. A húst tálra rendezzük, a bazsalikomlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes rizs illik hozzá.

Érdekességek:

A chutney (ejtsd: csátni) indiai eredetű mártás-ízesítőféle, amely gyümölcsből és különféle fűszerekből készül, általában édeskés-savanykás ízű, olykor erősen csípős is lehet.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

528 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Mexikói fasírt

Aprópecsenye
Stroganoff módra

Kalocsai
töltött sertéscomb

Húsos
lilahagymatorta

Rozmaringos szűzérmék
kelbimbóval

Töltött káposzta

Fűszeres tarja
kapros káposztával

Tésztában sült
húsvéti sonka

Illatos hússal
töltött cukkini

Spenótos szűzérmék
krumplipüréágyon

A húsvéti sonkáról
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: