2017. október 21.
Orsolya napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Rántott szelet
őszibarackos paprikachutney-val

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 dundi gerezd fokhagyma
  • 1-1 nagy, piros és sárga húsú kaliforniai paprika (500 g)
  • 200 g magvaváló őszibarack vagy 1 nagyobb érett mangó (250 g)
  • 2 ek. olaj+a sütéshez
  • 12-15 szem koriandermag
  • 1 kk. ételízesítő
  • só, bors
  • chilipor
  • 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • 8 vékony szelet kicsontozott karaj (100g/szelet) vagy pulykamellfilé
  • 100 g finomliszt
  • 1 (bio)citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 szál bazsalikom

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázuk. Az őszibarackot 1 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a paprikával együtt apróra felkockázzuk.

2. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a paprikát, 2 perc múlva az őszibarackot, a durvára tört koriandert, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chiliporral fűszerezzük, további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, 3-4 percig forraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

3. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk, meghintjük sóval és borssal. Lisztbe, a citromhéjjal ízesített, kissé felvert tojásokba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, forró, bő olajban kisütjük, papírkendőre terítjük.

4. Néhány levél/bóbita kivételével felaprózzuk a bazsalikomot, megszórjuk vele a külön tálba szedett paprikachutney-t. A húst tálra rendezzük, a bazsalikomlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes rizs illik hozzá.

Érdekességek:

A chutney (ejtsd: csátni) indiai eredetű mártás-ízesítőféle, amely gyümölcsből és különféle fűszerekből készül, általában édeskés-savanykás ízű, olykor erősen csípős is lehet.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

528 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Aszalt szilvával
töltött sertéskaraj

Aprópecsenye
Stroganoff módra

Almás-sajtos
sertésborda

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Uborkás
fasírtroládok

Illatos hússal
töltött cukkini

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Rozmaringos szűzérmék
kelbimbóval

Fűszeres tarja
kapros káposztával

Húsos
lilahagymatorta

Kalocsai
töltött sertéscomb

A húsvéti sonkáról
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: