2018. augusztus 17.
Jácint napja van

TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények


Fotó: Hemző Károly

Cukkinis-gombás
papucspizza

Hozzávalók 2 lepényhez, illetve 12 szelethez:

  • A tésztához:
  • 3-3,5 dl víz
  • 25 g friss élesztő
  • 1 ek. só
  • 1/2 ek. kristálycukor
  • 6 ek. (classico) olívaolaj
  • 500 g finomliszt
  • Továbbá:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 400 g cukkini
  • 500 g sampinyon gomba
  • só, bors
  • 3 ek. (classico) olívaolaj + a kenéshez
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy
  • 1 hegyes csípős paprika
  • néhány bazsalikomlevél

1.  A gyors pizzatésztához  a meglangyosított vizet elkeverjük az élesztővel, a sóval, a cukorral és az olívaolajjal, majd a liszthez adjuk, és fényes-sima tésztává dagasztjuk. Két cipóra osztjuk, és 20-30 percen át kelesztjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a cukkinit karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. Megfonnyasztjuk az olívaolajban a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát és a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig pirítjuk, levét elfőzzük, hagyjuk kihűlni.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztacipókat két hosszú, kb. 20x45 cm-es, nyelv formájú lapra nyújtjuk, átlósan a tepsikbe terítjük, villával sűrűn megszurkáljuk, megkenjük olívaolajjal, és 10 percre betesszük a sütőbe.

4. A tojássárgákat, a tejfölt, kevést sót és borsot összekeverünk, kétharmadával megkenjük az elősütött pizzanyelveket, tetejükre simítjuk a pirított zöldséget. Bevonjuk a maradék tojásos tejföllel, megszórjuk az oreganóval, és újabb 10 percre visszatesszük a forró sütőbe.

5. A mozzarellagyöngyöket félbevágjuk, a két tésztanyelv tetejére rendezzük, és csak annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a sajt a tetejükre olvad (további 5 perc). A felkarikázott csípős paprikával és bazsalikomlevélkékkel díszítjük, háromszögekre vágva kínáljuk.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

302 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fasírtmuffin

Tonhalas
krumplisaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Toszkán olívás
lapos kenyér

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Túrós zöldségtorta

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: