2017. augusztus 20.
István napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Sonkás-uborkás
csirkeragu polentával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g csirkemellfilé
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g csemegeuborka
  • 200 g szeletelt, főtt sonka
  • 1 kis csokor kapor
  • 50 g húsos, füstölt szalonna
  • 2+2 ek. olaj
  • 2+2 ek. rizsliszt
  • 2,5 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 200 g kukoricadara
  • 20 g vaj/margarin
  • 4-5 koktélparadicsom

1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a szójaszósszal, fél órára a hütőbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra, az uborkát és a sonkát 1/2 cm-es csíkokra, a kaprot (2 szál kivételével) apróra vágjuk.

2. A szalonnát felkockázzuk, 2 ek. olajban megpirítjuk, a pörcöket kiszedjük. A zsiradékban üvegesre fonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a kapor felét, 1 perc múlva a sonkát és az uborkát, 3 percig pirítjuk. Hozzákeverünk 2 ek. rizslisztet, majd a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.

3. Mélyebb serpenyőben felhevítünk 2 ek. olajat, beleforgatjuk a csirkehúst, megszórjuk 2 ek. rizsliszttel, sóval és frissen őrölt borssal, folyamatosan keverve 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, 1 perc múlva a sonkás mártást, további 2 perc múlva a maradék kaprot és a félretett pörcöket, utánasózzuk, melegen tartjuk.

4. A polentához 8 dl enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórjuk a kukoricadarát, folyamatosan keverve besűrítjük. Amint pöfékelni kezd (2-3 perc), lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat/margarint, lefedjük, 15 percig puffasztjuk. 1 nagyobb/4 lapostányérra simítjuk, közepébe kis mélyedést készítünk, beleszedjük a csirkeragut, és a félretett kaporral, paradicsommal díszítjük.

Italajánlat:

Könnyű félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

795 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Ananászos
csirkeragu

Kenyértorta
pizzasütő módra

Csirkés
Waldorf-saláta

Sajtos-uborkás
virslisaláta

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Rokfortos-körtés
céklasaláta

Uborkás-sonkás
rizssaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: