2017. december 11.
Árpád napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Almás-zöldséges
heringsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g burgonya
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • só, bors
  • 1+1+1 ek. citromlé
  • 2 nagyobb alma
  • 100 g kígyóuborka
  • 2-4 fodros salátalevél
  • 250 g ecetes-hagymás hering (ruszli)
  • 1 kk. porcukor
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 2-3 szál kapor petrezselyem
  • 4 kisebb paradicsom

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd kisebb kockákra-karikára aprítjuk. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, enyhén sós vízben 3 percig főzzük, aztán hideg vízbe merítjük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. A lilahagymát felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A meghámozott vagy hámozatlan almákat és uborkát apró kockákra vágjuk, az almát összekeverjük 1 ek. citromlével. A salátaleveleket kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, 4 csinos talpas pohár/kehely vagy nagyobb-mélyebb tál aljára szórjuk.

3. A heringeket lecsepegtetjük, 2-3 cm-es darabokra aprózzuk, majd a burgonyával, a sárgarépával, az uborkával és az almával együtt a hagymához adjuk. A maradék 1 ek. citromlében elkeverjük a porcukrot, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, végül apránként az olívaolajat. Megöntözzük vele a salátát, lazán összeforgatjuk, és a kelyhekbe szedjük.

4. A paradicsomokat almaszerűen meghámozzuk, héjukat szorosan feltekerjük, azaz „rózsát” készítünk, és a saláta tetejére ültetjük. Leöblített kaporszálakkal vagy petrezselyembóbitákkal díszítjük, és pirítós kíséretében kínáljuk. Joghurtos-majonézes öntettel is finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

350 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Almás-gombás
rakott krumpli

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Orosz
csirkehússaláta

Tonhalas brokkolisaláta

Cézár-saláta
paradicsommal

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Gazdag rizssaláta
tojással

Tarka savanyú-
káposzta-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: