2018. október 15.
Teréz napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Zsályás-kecskesajtos
csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g kecske- vagy feta sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 8 nagyobb zsályalevél + a díszítéshez
  • só, bors
  • 8 szelet bacon
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 400 g cukkini
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-6 koktélparadicsom

1. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A csirkemellek vastagabb oldalába mély zsebet vágunk, bedörzsöljük kevés frissen őrölt borssal (sózni nem kell, mert a sajt és a bacon sós!), belefektetünk 2-2 leöblített zsályalevelet és az arányosan elosztott sajtot. A nyílásokat fogvájóval betűzzük, a melleket 2-2 szelet baconbe göngyöljük.

2. Sütőálló, azaz fém fülű serpenyőben felforrósított 2 ek. olajban körbepirítjuk a húst (5 perc), aláöntjük a bort, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Fedő nélkül betesszük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és ropogósra pirítjuk a tetején a bacont.

3. A körethez a hámozatlan cukkinikat hosszanti szeletekre gyaluljuk; a paradicsomokat kettévágjuk, magjaikat-levüket eltávolítjuk, gerezdekre szeljük. 2 ek. forró olajban sárgára sütjük a szétlapított fokhagymát, beleforgatjuk a cukkinit, 4 perc múlva a paradicsomot, majd további 2-3 percig pirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk.

4. A csirkemelleket tálra rendezzük, meglocsoljuk az átszűrt pecsenylével, melléjük szedjük a köretet, és koktélparadicsomokkal, zsályalevelekkel (egyéb zöldfűszerrel) díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

498 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos papucs

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Erdeigomba-
torta

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: