2017. április 26.
Ervin napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Almás-fahéjas
túrókrém grillázzsal

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 600 g savanykás alma
  • 50 g méz
  • 1/2 (bio)citrom héja és leve
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1/2 rúd fahéj
  • A krémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 80 g porcukor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 400 g krémtehéntúró
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 2 dl tejszín
  • A grillázshoz:
  • 4 ek. kristálycukor
  • 80 g durvára vágott dió
  • 1/2 kk. olaj

1. Az almákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A mézet világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, elfelezett citrom ujjnyi csíkokra vágott héját és átszűrt levét, a bort, a fahéjat, végül az almát. 5 percig fedő nélkül főzzük, levét sűrűre beforraljuk, hagyjuk kihűlni.

2. A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd a joghurttal együtt a túróhoz adjuk. A zselatinlapokat 5 dl hideg vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, hozzáadunk 3 ek. krémet, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve felolvasztjuk, és a krém egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, aztán lazán beleforgatjuk a krémbe.

3. 4 csinos kehely aljára 1-1 ek. almapépet simítunk, aztán krém, alma és ismét krém következik. A kelyheket fóliával letakarjuk, 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4.  A grillázshoz  aranybarnára pirítjuk a kristálycukrot, beleszórjuk a diót, 1 percig pirítjuk, majd olajjal megkent alufóliára simítva hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt darabosra törjük, megszórjuk vele a krém tetejét, és citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Fontos:

Mivel a grillázs gyorsan megszívja magát a krém, illetve a levegő nedvességével (ennek következtében megpuhul, sőt elfolyósodik), ajánlatos fogyasztásig jól záródó dobozban tartani!

Tippek:

– Szőlőből készült bor helyett használhatunk almabort vagy szűrt almalét is (főzés közben az alkohol elillan, csak a bor aromája marad meg, tehát gyerek is kaphat belőle).
– Grillázs nélkül adagonként 180-200 kcal-t spórolhatunk!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 15 perc + 4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

693 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás párna

Almás-besameles
káposztatorta

Karalábé-retek-
alma saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Sajtkrémes
mártogató

Majonézes
tojássaláta

Almás túrókocka

Mimóza
tojássaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: