2017. október 17.
Hedvig napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Almás-fahéjas
túrókrém grillázzsal

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 600 g savanykás alma
  • 50 g méz
  • 1/2 (bio)citrom héja és leve
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1/2 rúd fahéj
  • A krémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 80 g porcukor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 400 g krémtehéntúró
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 2 dl tejszín
  • A grillázshoz:
  • 4 ek. kristálycukor
  • 80 g durvára vágott dió
  • 1/2 kk. olaj

1. Az almákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A mézet világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, elfelezett citrom ujjnyi csíkokra vágott héját és átszűrt levét, a bort, a fahéjat, végül az almát. 5 percig fedő nélkül főzzük, levét sűrűre beforraljuk, hagyjuk kihűlni.

2. A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd a joghurttal együtt a túróhoz adjuk. A zselatinlapokat 5 dl hideg vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, hozzáadunk 3 ek. krémet, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve felolvasztjuk, és a krém egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, aztán lazán beleforgatjuk a krémbe.

3. 4 csinos kehely aljára 1-1 ek. almapépet simítunk, aztán krém, alma és ismét krém következik. A kelyheket fóliával letakarjuk, 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4.  A grillázshoz  aranybarnára pirítjuk a kristálycukrot, beleszórjuk a diót, 1 percig pirítjuk, majd olajjal megkent alufóliára simítva hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt darabosra törjük, megszórjuk vele a krém tetejét, és citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Fontos:

Mivel a grillázs gyorsan megszívja magát a krém, illetve a levegő nedvességével (ennek következtében megpuhul, sőt elfolyósodik), ajánlatos fogyasztásig jól záródó dobozban tartani!

Tippek:

– Szőlőből készült bor helyett használhatunk almabort vagy szűrt almalét is (főzés közben az alkohol elillan, csak a bor aromája marad meg, tehát gyerek is kaphat belőle).
– Grillázs nélkül adagonként 180-200 kcal-t spórolhatunk!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 15 perc + 4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

693 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás túrókocka

Gazdag rizssaláta
tojással

Sajtkrémes
mártogató

Spenótkrémmel
töltött tojás

Mimóza
tojássaláta

Almás párna

Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Sült alma-
cékla köret

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Almás-sárgarépás
káposztasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: