2017. augusztus 21.
Sámuel napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Csodálatos illatot és ízhatást ajándékoz a rozmaring, a fokhagyma,
az olívabogyó és a zamatos fehérbor együttese, amely remekül érvényesül
a semleges-könnyű pulykahús társaságában. Frissen a legfinomabb,
de hidegen is remek és mutatós.

Fotó: Elendel

Olívás pulykamellrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g fekete és/vagy vörös olívabogyó (kalamata)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 kis ág (kb. 15 cm-es) rozmaring + a díszítéshez
  • 2 nagy szelet (600 g) pulykamellfilé
  • só, bors
  • 2 ek. mustár
  • 8 szelet pizza-mozzarella sajt
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tej
  • 1/2 piros húsú paprika
A
B
C
D
E
F
G

1. Kiemeljük az olajból az olívabogyókat, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a rozmaringot megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a nedvességet. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A hússzeleteket vágólapra fektetjük, folpackkal letakarjuk, és kíméletesen kiverjük-elvékonyítjuk (A). Megszórjuk sóval és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, majd vékonyan elkenjük rajtuk a mustárt (B). Két végüket néhány ujjnyi szélesen szabadon hagyva elrendezünk rajtuk 4-4 szelet sajtot.

3. Az olívabogyók 2/3-át apróra-darabosra vágjuk, egyenletesen elosztva a sajt tetejére terítjük (C). Szorosan feltekerjük a két hússzeletet (D), vékony, fehér zsineggel sonkaszerűen megkötözzük (E), és megszórjuk fátyolnyi liszttel.

4. Fémfülű serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint és az olajat, beleteszük a két hústekercset, élénk tűzön körbepirítjuk (F). Alájuk öntjük a bort, hagyjuk elfőni, azután a serpenyőbe dobjuk a kissé szétlapított fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a tejet és a rozmaringágakat (G), lefedjük, és a sütőben 25 percig pároljuk-sütjük. Ezután melléjük dobjuk a maradék olívabogyókat, és fedő nélkül további 5 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Vágólapra emeljük a két hústekercset, alufóliával letakarva 5-8 percig pihentetjük. A paprikát apróra felkockázzuk. Lehántjuk a húsról a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, és az olívabogyókkal, valamint a sült-párolt fokhagymával együtt tálra rendezzük. Megszórjuk a tetejét a paprikakockákkal, bevonjuk egy kevés pecsenyelével, és rozmaringbóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk.

Tepsis krumplival a legfinomabb:
800 g krumplit meghámozunk, nagyobb kockákra vágunk, tepsibe terítünk.
Megszórjuk 1/2-1/2 kk. sóval és szárított oregánóval, lazán összeforgatjuk 3 ek. olajjal,
és a forró sütőben (például a hús alatti rácson), olykor megkeverve 30-35 percig sütjük.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

405 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Fasírtmuffin

Túrós zöldségtorta

Spenótos pulykarolád

Tonhalas
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Krumplipüré-
sütőtök köret

Pulykacomb sütőtök-
paradicsom körettel

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos-
tojásos rétes
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: