2017. június 29.
Péter, Pál napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Csodálatos illatot és ízhatást ajándékoz a rozmaring, a fokhagyma,
az olívabogyó és a zamatos fehérbor együttese, amely remekül érvényesül
a semleges-könnyű pulykahús társaságában. Frissen a legfinomabb,
de hidegen is remek és mutatós.

Fotó: Elendel

Olívás pulykamellrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g fekete és/vagy vörös olívabogyó (kalamata)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 kis ág (kb. 15 cm-es) rozmaring + a díszítéshez
  • 2 nagy szelet (600 g) pulykamellfilé
  • só, bors
  • 2 ek. mustár
  • 8 szelet pizza-mozzarella sajt
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tej
  • 1/2 piros húsú paprika
A
B
C
D
E
F
G

1. Kiemeljük az olajból az olívabogyókat, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a rozmaringot megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a nedvességet. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A hússzeleteket vágólapra fektetjük, folpackkal letakarjuk, és kíméletesen kiverjük-elvékonyítjuk (A). Megszórjuk sóval és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, majd vékonyan elkenjük rajtuk a mustárt (B). Két végüket néhány ujjnyi szélesen szabadon hagyva elrendezünk rajtuk 4-4 szelet sajtot.

3. Az olívabogyók 2/3-át apróra-darabosra vágjuk, egyenletesen elosztva a sajt tetejére terítjük (C). Szorosan feltekerjük a két hússzeletet (D), vékony, fehér zsineggel sonkaszerűen megkötözzük (E), és megszórjuk fátyolnyi liszttel.

4. Fémfülű serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint és az olajat, beleteszük a két hústekercset, élénk tűzön körbepirítjuk (F). Alájuk öntjük a bort, hagyjuk elfőni, azután a serpenyőbe dobjuk a kissé szétlapított fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a tejet és a rozmaringágakat (G), lefedjük, és a sütőben 25 percig pároljuk-sütjük. Ezután melléjük dobjuk a maradék olívabogyókat, és fedő nélkül további 5 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Vágólapra emeljük a két hústekercset, alufóliával letakarva 5-8 percig pihentetjük. A paprikát apróra felkockázzuk. Lehántjuk a húsról a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, és az olívabogyókkal, valamint a sült-párolt fokhagymával együtt tálra rendezzük. Megszórjuk a tetejét a paprikakockákkal, bevonjuk egy kevés pecsenyelével, és rozmaringbóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk.

Tepsis krumplival a legfinomabb:
800 g krumplit meghámozunk, nagyobb kockákra vágunk, tepsibe terítünk.
Megszórjuk 1/2-1/2 kk. sóval és szárított oregánóval, lazán összeforgatjuk 3 ek. olajjal,
és a forró sütőben (például a hús alatti rácson), olykor megkeverve 30-35 percig sütjük.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

405 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Túrós zöldségtorta

Krumplipüré-
sütőtök köret

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótos pulykarolád

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Illatos hússal
töltött cukkini

Sajtkrémmel töltött
zellerszárak

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Grépfrút-dió-
póré saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: