2018. augusztus 17.
Jácint napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Tarjás-cukkinis
sertésrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagy, sárga és piros húsú paprika
  • 2 ek. borecet
  • só, bors
  • 2 gerezd+1 nagyobb fej fokhagyma
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 zsenge cukkini
  • 40 g reszelt füstölt sajt
  • 2 nagy szelet sertéscomb vagy pulykamell (300 g/szelet)
  • 1 ek. paprikakrém
  • 6 vékony szelet főtt tarja
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 közepes fej hagyma
  • 800 g krumpli
  • 1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2-4 bazsalikombóbita
A
B
C
D
E

1. Először (akár előző nap) a sült paprikát készítjük el: a paprikákat megmossuk, alufóliával bélelt tepsibe fektetjük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni!), és 220 °C-ra előmelegített sütőben, többször megforgatva barna csíkosra-foltosra sütjük őket (kb. 30 perc). Nagyobb méretű nejlontasakba zárva 10-15 percig pihentetjük (A), aztán felvágjuk a tasakot, lehúzzuk a paprikák héját (B), és nem túl mély tálra rendezzük.

2. Az öntethez a paprikák levét tálkába szűrjük, elkeverjük a borecettel, 1/4 kk. sóval, kevés frissen őrölt borssal, 2 gerezd áttört fokhagymával, az apránként hozzáadott olívaolajjal, és a paprikákra locsoljuk. Tálalásig szobahőmérsékleten érleljük (ha előzőleg készítjük el, gondosan letakarva a hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedhessen).

3. Miközben a paprika sül, a cukkini két végét levágjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, meghintjük egy kevés sóval. A hússzeleteket leöblítjük, folpackkal letakarva kiverjük-elvékonyítjuk, megkenjük a paprikakrémmel (C), beterítjük a cukkiniszeletekkel, megszórjuk a sajttal, végül tetejükre fektetjük a tarjaszeleteket (D). Hosszanti irányban egymásra hajtjuk-feltekerjük a hússzéleket, fogvájóval sűrűn megtűzzük, a fogvájók előtt és után, keresztezve, mintha cipőt fűznénk be, vékony zsineggel megkötözzük-összefogjuk a roládokat (E), bedörzsöljük sóval és borssal.

4. A hústekercseket sütőedénybe fektetjük, meglocsoljuk 2 ek. olajjal és a borral, melléjük dobjuk a gerezdekre szelt hagymákat, valamint a félbevágott fokhagymafejet. Letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (további 25-30 perc).

5. A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, közepes méretű sütőtálba gyaluljuk. Összekeverjük 1/2 kk. sóval és 2 ek. olajjal, megszórjuk a rozmaringlevélkékkel, és ugyancsak a sütőben aranysárgára sütjük (ha nem légkeveréses a sütőnk, félidőben megcseréljük a két sütőedényt).

6. A hústekercseket vágólapra emeljük, alufólia alatt 5-8 percig pihentetjük. Eltávolítjuk a zsineget és a fogvájókat, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük. Köréjük szedjük a zsírtalanított pecsenyealjat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal díszítjük, és a burgonya, valamint a sült paprika kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

813 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos szűzérmék
krumplipüréágyon

Mexikói fasírt

Aszalt szilvával
töltött sertéskaraj

Fűszeres tarja
kapros káposztával

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Húsos
lilahagymatorta

A húsvéti sonkáról

Almás-sajtos
sertésborda

Kalocsai
töltött sertéscomb

Uborkás
fasírtroládok

Illatos hússal
töltött cukkini

Töltött káposzta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: