2018. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Tarjás-cukkinis
sertésrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagy, sárga és piros húsú paprika
  • 2 ek. borecet
  • só, bors
  • 2 gerezd+1 nagyobb fej fokhagyma
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 zsenge cukkini
  • 40 g reszelt füstölt sajt
  • 2 nagy szelet sertéscomb vagy pulykamell (300 g/szelet)
  • 1 ek. paprikakrém
  • 6 vékony szelet főtt tarja
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 közepes fej hagyma
  • 800 g krumpli
  • 1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2-4 bazsalikombóbita
A
B
C
D
E

1. Először (akár előző nap) a sült paprikát készítjük el: a paprikákat megmossuk, alufóliával bélelt tepsibe fektetjük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni!), és 220 °C-ra előmelegített sütőben, többször megforgatva barna csíkosra-foltosra sütjük őket (kb. 30 perc). Nagyobb méretű nejlontasakba zárva 10-15 percig pihentetjük (A), aztán felvágjuk a tasakot, lehúzzuk a paprikák héját (B), és nem túl mély tálra rendezzük.

2. Az öntethez a paprikák levét tálkába szűrjük, elkeverjük a borecettel, 1/4 kk. sóval, kevés frissen őrölt borssal, 2 gerezd áttört fokhagymával, az apránként hozzáadott olívaolajjal, és a paprikákra locsoljuk. Tálalásig szobahőmérsékleten érleljük (ha előzőleg készítjük el, gondosan letakarva a hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedhessen).

3. Miközben a paprika sül, a cukkini két végét levágjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, meghintjük egy kevés sóval. A hússzeleteket leöblítjük, folpackkal letakarva kiverjük-elvékonyítjuk, megkenjük a paprikakrémmel (C), beterítjük a cukkiniszeletekkel, megszórjuk a sajttal, végül tetejükre fektetjük a tarjaszeleteket (D). Hosszanti irányban egymásra hajtjuk-feltekerjük a hússzéleket, fogvájóval sűrűn megtűzzük, a fogvájók előtt és után, keresztezve, mintha cipőt fűznénk be, vékony zsineggel megkötözzük-összefogjuk a roládokat (E), bedörzsöljük sóval és borssal.

4. A hústekercseket sütőedénybe fektetjük, meglocsoljuk 2 ek. olajjal és a borral, melléjük dobjuk a gerezdekre szelt hagymákat, valamint a félbevágott fokhagymafejet. Letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (további 25-30 perc).

5. A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, közepes méretű sütőtálba gyaluljuk. Összekeverjük 1/2 kk. sóval és 2 ek. olajjal, megszórjuk a rozmaringlevélkékkel, és ugyancsak a sütőben aranysárgára sütjük (ha nem légkeveréses a sütőnk, félidőben megcseréljük a két sütőedényt).

6. A hústekercseket vágólapra emeljük, alufólia alatt 5-8 percig pihentetjük. Eltávolítjuk a zsineget és a fogvájókat, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük. Köréjük szedjük a zsírtalanított pecsenyealjat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal díszítjük, és a burgonya, valamint a sült paprika kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

813 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-sajtos
sertésborda

Húsos
lilahagymatorta

Tésztában sült
húsvéti sonka

Aszalt szilvával
töltött sertéskaraj

Spenótos szűzérmék
krumplipüréágyon

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Illatos hússal
töltött cukkini

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

A húsvéti sonkáról

Mexikói fasírt

Töltött káposzta

Uborkás
fasírtroládok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: