2017. október 19.
Nándor napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Citromos csirke
bormártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ágacska (10 cm-es) rozmaring + a díszítéshez
  • 2 citrom + 1 a díszítéshez
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1+1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 csapott ek. étkezési keményítő

1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, fedeles műanyag dobozba vagy mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, a rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkecombokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakán át) pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.

2. Áttesszük a combokat egy mélyebb sütőedénybe, tetejükre locsoljuk a pácot, alájuk öntünk 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk (kb. 40 perc). Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket (így kevesebbet kell majd mosogatni), visszatesszük a sütőbe, és pirosra-ropogósra sütjük (20-25 perc).

3. Közben a mártáshoz a pecsenyealjat lábaskába szűrjük, zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a maradék 1 dl borban elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Utánasózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A csirkecombokat tálra rendezzük, citromgerezdekkel és rozmaringbóbitákkal díszítjük, a bormártást pedig külön csészében kínáljuk. Petrezselymes krumpli, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor (amit a mártáshoz is használunk)

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+6 óra pácolási idő

Energiatartalom:

298 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 12 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 12 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Téli
vitaminsaláta

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Orosz
csirkehússaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Csirkés
Waldorf-saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Grépfrút-dió-
póré saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: