2017. április 24.
György napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Mini sajtnyársak

Hozzávalók 3x16 nyárshoz:

  • 1 alma
  • 32 nagyobb szem fehér és piros szőlő
  • 200 g szárzeller
  • 3-4 szem retek
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1 ek. citromlé
  • 200 g füstölt sajt
  • 200 g ementáli sajt
  • 200 g rokfort vagy camembert sajt
  • 16 felezett dióbél

1. A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb „szálkáit” lehántjuk, és 1 cm-es darabokra karikázzuk. A retekszemeket nagyságuktól függően elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A lilahagymákat ugyancsak elnegyedeljük és félbevágjuk. A háromféle sajtot 32-48 db azonos nagyságú kockára vágjuk.

2. 3x16 félbetört bambuszpálcikára/hosszabb fogvájóra változatos, szemrevaló, tetszőleges sorrendben felszúrjuk a hozzávalókat, például a következő összeállításban:
– alma, füstölt sajt, zeller, sajt, retek, sajt, alma
– hagyma, rokfort, hagyma, rokfort, hagyma, dió
– 3 ementáli sajtkocka közé 2 szem szőlő stb.

3. Csinosan-változatosan 2 nagyobb, lapos tálra rendezzük a nyársakat, a tál közepét a szárzeller zöldjével, piros húsú paprika- vagy maradék retekkockákkal díszíthetjük. Letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 20 perccel tanácsos kivenni a hűtőszekrényből, mert a sajtok zamata szobahőmérsékleten érvényesül igazán. További italkorcsolyaként töltött olívabogyókat, olajos magvakat, ropogtatnivalókat kínálhatunk mellé.

Tippek:

Még mutatósabb, ha a nyársakat káposztafejbe, vagy nagyobb grépfrútokba szurkáljuk bele.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

128 kcal/3 különbozô nyárs

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás és
sajtos roló

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Spenótos papucs

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben

Erdeigomba-
torta

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Sonkás-zöldséges
sütőtöktorta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: