2018. augusztus 18.
Ilona napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Hemző Károly

A borokról

1.
– Általában előételekhez, levesekhez, halakhoz és fehér húsokhoz (pulyka, csirke, borjú) fehér bor, a vörös húsokhoz (liba, kacsa, marha, bárány, birka, vadak) vörös bor illik.
– A sertés- és malachúshoz, elkészítésétől és attól függően, melyik része az állatnak, adhatunk fehér vagy vörösbort is, illetve rozét, amelyet a fehérborhoz hasonlóan pincehidegen, azaz 8-10 °C-on kínálunk. A kisebb méretű poharakat csak félig szoktuk tölteni, és rátölteni nem ildomos, mert a fehérbor behűtve igazán élvezetes!
– A desszertekhez fűszeres-illatos-édeskés bor vagy pezsgő illik.

2.
– A vörösbor aromája szobahőmérsékleten, pontosabban 16-18 °C-on érvényesül igazán. Még finomabb lesz, ha „meglevegőztetjük”, azaz 1 órával fogyasztás előtt kihúzzuk a palackból a dugót.
– A könnyebb vörösborokat közepes nagyságú poharakban, a testesebbeket nagy méretű, lehetőleg gömb formájú talpas poharakban kínáljuk, hogy aromájukat (szaglással is) tökéletesen élvezhessük. A vörösboros kelyhekbe tölthetünk több bort is, mert nem baj, sőt élvezetesebb lesz, ha kissé megmelegszik.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csokoládéfortélyok

Tudnivalók a
karácsonyi sütéshez

A sütőtök tisztítása
és előkészítése

A padlizsán
tisztítása, előkészítése

A citrusfélék tisztítása,
kifilézése és fogyasztása

A gesztenye főzése
és sütése

A birsalmáról

Karácsonyi előkészületek

Kemény tojás főzése

A vaksütésről

Piskótafortélyok

A húsvéti sonkáról
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: