2017. május 24.
Eszter napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Fűszeres-sós
pirított magok

Hozzávalók 500 g-hoz::

  • 1/2 kk. olaj
  • 4-5 szál friss vagy 1 ek. szárított kakukkfű
  • 1 ág friss (10 cm-es) vagy 1 ek. szárított rozmaring
  • 1/2 cseresznye- vagy 1 kis chilipaprika
  • 1 tojásfehérje
  • 1 púpozott ek. tengeri só
  • 200 g hámozott mandula
  • 100 g kesudió (natúr)
  • 200 g hámozott mogyoró

1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Kibéleljük sütőpapírral a sütőbe való nagy tepsit, és hajszálvékonyan megkenjük olajjal. A kakukkfüvet és a rozmaringot leöblítjük, konyharuhával szárazra lapogatjuk, levélkéiket lecsipkedjük, majd nem túl apróra vágjuk. A paprikát eltördeljük vagy ollóval felaprózzuk, magjait és csumáját eltávolítjuk. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, aztán beleforgatjuk a kakukkfű-rozmaringkeveréket, a csípős paprikát, a sót, a mandulát, a kesudiót és a mogyorót.

2. Egyenletesen a tepsibe terítjük a keveréket, és a sütő közepén aranybarnára-ropogósra sütjük (10-12 perc). A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tárolva sokáig friss, ropogós csemege marad. Aperitif mellé kínáljuk.

Tippek:

– Celofánzacskóba csomagolva kedves figyelmesség, ajándék is lehet.
– Készíthetjük egyféle olajos magból, egyféle zöldfűszerrel is; különösen finom a rozmaringos pirított mandula.
– Keverhetünk a tojásfehérjébe 1/2 kk. curryt vagy pirospaprikát is, ez esetben a sütő hőfokát vissza kell vennünk 180 °C-ra, mert a fűszerek könnyen megégnek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

642 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Uborka-
vitorlások

Sajtkrémes
mártogató

Tatárbifsztek

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Avokádókrém
paprikaladikban

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Húsos
lilahagymatorta

Túrós zöldségtorta

Fasírtmuffin

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Sajtos-sonkás
papucs

Sajtkrémes falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: