2017. február 23.
Alfréd napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Fűszeres-sós
pirított magok

Hozzávalók 500 g-hoz::

  • 1/2 kk. olaj
  • 4-5 szál friss vagy 1 ek. szárított kakukkfű
  • 1 ág friss (10 cm-es) vagy 1 ek. szárított rozmaring
  • 1/2 cseresznye- vagy 1 kis chilipaprika
  • 1 tojásfehérje
  • 1 púpozott ek. tengeri só
  • 200 g hámozott mandula
  • 100 g kesudió (natúr)
  • 200 g hámozott mogyoró

1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Kibéleljük sütőpapírral a sütőbe való nagy tepsit, és hajszálvékonyan megkenjük olajjal. A kakukkfüvet és a rozmaringot leöblítjük, konyharuhával szárazra lapogatjuk, levélkéiket lecsipkedjük, majd nem túl apróra vágjuk. A paprikát eltördeljük vagy ollóval felaprózzuk, magjait és csumáját eltávolítjuk. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, aztán beleforgatjuk a kakukkfű-rozmaringkeveréket, a csípős paprikát, a sót, a mandulát, a kesudiót és a mogyorót.

2. Egyenletesen a tepsibe terítjük a keveréket, és a sütő közepén aranybarnára-ropogósra sütjük (10-12 perc). A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tárolva sokáig friss, ropogós csemege marad. Aperitif mellé kínáljuk.

Tippek:

– Celofánzacskóba csomagolva kedves figyelmesség, ajándék is lehet.
– Készíthetjük egyféle olajos magból, egyféle zöldfűszerrel is; különösen finom a rozmaringos pirított mandula.
– Keverhetünk a tojásfehérjébe 1/2 kk. curryt vagy pirospaprikát is, ez esetben a sütő hőfokát vissza kell vennünk 180 °C-ra, mert a fűszerek könnyen megégnek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

642 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sonkás és
sajtos roló

Spenótos papucs

Húsos
lilahagymatorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sajtos-sonkás
papucs

Fasírtmuffin

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Tatárbifsztek

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: