2017. április 24.
György napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 250 g csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2-3 ek. balzsamecet
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2-3 szál szárzeller zöldjével
  • 2-3 mandarin
  • 2 szelet friss szendvicskenyér
  • 100 g tejszínes krémsajt (Philadelphia, mascarpone)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 szelet piros húsú paprika

1. A májat megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól, és csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Rádobjuk a májat, 1 percig élénk tűzön pirítjuk-forgatjuk, aztán aláöntjük a bort, a balzsamecetet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal, 1 perc múlva lefedjük, és további 2-3 percig pároljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A zellerszálakat megmossuk, zöldjüket félretesszük a díszítéshez, kemény „szálkáikat” lehántjuk, aljukból 1-1 vékony, hosszanti szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek a tálon. A mandarinokat meghámozzuk, gerezdekre bontjuk.

3. A kihűlt májat levével együtt aprítógépbe szedjük, finom péppé turmixoljuk, majd tálba tesszük. Az aprítógépbe tördeljük a szendvicskenyeret, finom morzsává zúzzuk, majd a krémsajttal együtt a májhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, csőr nélküli habzsákba szedjük, a szárzellerekbe töltjük-púpozzuk, végül 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Tetejüket a mandaringerezdekkel, néhány petrezselyemlevélkével, a tálat pedig a félretett zellerzölddel és az apróra felkockázott paprikával díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk.

Italajánlat:

Aperitifek, pezsgő, bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

71 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós zöldségtorta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Tatárbifsztek

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Krémsajtos-
olívás papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Sajtkrémes falatkák

Sajtkrémmel töltött
zellerszárak
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: