2018. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Elendel

Pulykasült
langyos cukkinisalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb felső pulykacombfilé (800 g)
  • 1 púpozott ek. pulykafűszersó
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 50+100 g vékony szelet szalonna vagy bacon
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ág rozmaring (20 cm-es)
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • A salátához:
  • 400 g cukkini
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 2-3 szál friss oregánó
  • só, bors
  • 3 ek. balzsamecet

1. A pulykacombot leöblítjük, kiterítjük, 2-3 cm-ként mélyen bemetsszük, bedörzsöljük a fűszersóval. 4 gerezd fokhagymát és 50 g bacont finomra aprítunk, rásimítjuk a húsra. Hústűvel összetűzzük, sonkaszerűen megkötözzük, sütőedénybe fektetjük, és betakarjuk 100 g baconnel. Mellédobjuk a maradék fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát és a rozmaringot, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bor, végül lefedjük, és 180 °C-os sütőben puhára pároljuk-sütjük (2 óra). Hagyjuk kihűlni.

2. A salátához megmossuk a zöldségeket. A cukkinik két végét leválasztjuk, 3x3 cm-es kockákra aprózzuk. A paradicsomokat ugyancsak kockákra, a lilahagymákat nem túl vékony szeletekre vágjuk.

3. A felforrósított olajban, 2-3 részletben, enyhe pirulásig sütjük a cukkinit. Szűrőlapáttal mélyebb tálba szedjük, kissé hűlni hagyjuk. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a paradicsomot, a lilahagymát és a felaprózott oreganót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megöntözzük a balzsamecettel, és lazán összeforgatjuk.

4. A pulykacombot megszabadítjuk a zsinegtől és a hústűktől, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és a saláta társaságában kínáljuk.

Tippek:

Ha melegen tálaljuk a húst (mert úgyis nagyon finom!), tanácsos vastagabb szeletekre vágni, hogy kevésbé essen szét.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra
+a hűlési idő

Energiatartalom:

490 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Spenótos-
tojásos rétes

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: