2018. január 21.
Ágnes napja van

ITALOK > Meleg italok


Fotó: Eledel

Kókuszpuncs

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 1 nagy narancs
  • 2 ek. hámozott, natúr pisztácia
  • 1,5 dl tejszín
  • 1+2 ek. porcukor
  • 1/2 zöldcitrom leve
  • 100 g instant kókusztejpor
  • 1,5 dl brandy
  • 1 dl kókuszlikőr
  • 4 ek. málna- vagy meggyszörp
  • 2 ek. kókuszreszelék

1. A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk.

2. A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek. porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A kókusztejport lábaskába szórjuk, (a csomagoláson olvasható javaslat szerint) simára keverjük 4 dl hideg vízzel, azaz kókusztejet készítünk. Hozzáadjuk a maradék 2 ek. porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyvel és a kókuszlikőrrel illatosítjuk, még egyszer felforrósítjuk.

4. 4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre szedjük-ejtjük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek. málna-/meggyszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk.

Fontos:

Az ízletes, forró puncsok igencsak „itatják magukat”, így szinte észrevétlenül, rövid idő alatt, jelentős mennyiségű, erős alkohol juthat a szervezetünkbe – ezt kínáláskor-fogyasztáskor mindenképp vegyük figyelembe.

Tippek:

Ha nem jutunk tisztított, natúr pisztáciához a sótlan pisztáciaszemeket csonthéjukból kibontjuk, leforrázzuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük, majd leszűrjük és lepattintjuk a héjukat. Ha sós a pisztácia, váltott vízzel még kétszer leforrázzuk, minden forrázás után 15 percig pihentetjük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, végezetül tiszta konyharuhára terítjük és 12-24 órán át szikkadni hagyjuk. Ezután az adott recept szerint dolgozunk vele tovább.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc

Energiatartalom:

398 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Narancsos-illatos és
fűszeres-brandys kávé

Forralt bor
és változatai
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: