2017. június 29.
Péter, Pál napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Elendel

Húsos
kelkáposztaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes fej hagyma
  • 400 g kicsontozott felső pulykacomb
  • 1 ek. olaj
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 800 g kelkáposzta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15-20 szem feketebors
  • 4 tyúkhúsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • szerecsendió
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, aztán beleforgatjuk a húst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (40-45 perc).

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk; a sárgarépát karikákra, a burgonyát kisebb kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és a borssal együtt teatojásba zárjuk. Felforralunk 2 liter vizet az elmorzsolt leveskockákkal, hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, valamint a a teatojást, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).

3. A zöldségleveshez adjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, szelíd tűzön 5 percig forraljuk, végül kiemeljük belőle a teatojást és a babérlevelet. Tálaláskor nagyobb tálba vagy erőleveses csészékbe/mélytányérokba szedjük, és petrezselyemmel vidámítva kínáljuk. Tartalmas egytálleves, amely többszöri melegítés után egyre finomabb lesz. Külön csészében tejfölt kínálhatunk mellé.

Tippek:

Fokhagymával bedörzsölt, kevés olívaolajjal meglocsolt pirítóst is adhatunk hozzá.

Italajánlat:

Fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

318 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Brokkolis
csirkegaluskaleves

Zöldségleves májgaluskával

Sonkás táska
és stangli

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Kacsaleves
tojácsillaggal

Erőleves
sonkás tortellinivel

Borscs –
orosz céklaleves

Bécsi
krumplisaláta

Spárga tojásos
zöld morzsával

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: