2018. december 15.
Valér napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Elendel

Paradicsomos-
húsos bableves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz főtt fehérbab (kb. 400 g)
  • 1 doboz főtt vörös kidney bab (kb. 400 g)
  • 1 karcsú szál póréhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 400 g darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • só, bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 1 doboz felaprózott paradicsom (kb. 400 g)
  • 4 ek. csípős ketchup
  • 1 ek. ételízesítő
  • 2 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 hegyes csípős paprika
  • 2-4 koktélparadicsom
  • 1 szál petrezselyem

1. A kétféle babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, a póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

2. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, morzsásra-barnára pirítjuk benne a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, 1 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a ketchupot, az ételízesítőt és a száráról lecsipkedett, illetve szárított kakukkfüvet, felöntjük 1 liter vízzel, aztán visszatesszük a tűzre, és félrebillentett fedő alatt 15 percig főzzük.

3. A csípős paprikát, a koktélparadicsomot és a petrezselymet megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomokat elnegyedeljük. A leveshez keverjük a kétféle babot, a csípős paprika felét, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, 4-5 percig forraljuk. Mély tálba szedjük, hozzáadjuk a paradicsomot, tetejét megszórjuk a maradék paprikával, és petrezselyemmel vidámítva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Tippek:

– Kakukkfű helyett 1 babérlevéllel is ízesíthetjük.
– Készíthetjük egy- vagy kétféle, összesen 250 g előzőleg beáztatott, majd puhára főzött szárazbabból is, ez esetben víz helyett a bab főzőlevét használjuk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

356 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kacsaleves
tojácsillaggal

Mediterrán krumplisaláta

Részeges
gesztenyekrémleves

Pikáns padlizsánkrém

Zöldségleves
májgaluskával

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Olívás
paradicsomsaláta

Padlizsánsaláta
paprikaöntettel

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: