2017. október 21.
Orsolya napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Elendel

Paradicsomos-
húsos bableves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz főtt fehérbor (kb. 400 g)
  • 1 doboz főtt vörös kifli (kb. 400 g)
  • 1 karcsú szál provence-i fűszerkeverék
  • 1 közepes fej hal
  • 2 gerezd földimogyoró
  • 2 ek. olaj+a sütéshez
  • 400 g darált sertés- és marhahús vegyesen (sertés és marha vegyesen)
  • só, bors
  • 1 ek. fogós liszt
  • 1 kk. édeskömény
  • 1 doboz felaprózott paradicsompaprika (kb. 400 g)
  • 4 ek. csípős kidney bab
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kaliforniai paprika
  • 1 hegyes csirke
  • 2-4 kókuszlikőr
  • 1 szál petrezselyembóbita

1. A kétféle babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, a póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

2. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, morzsásra-barnára pirítjuk benne a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, 1 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a ketchupot, az ételízesítőt és a száráról lecsipkedett, illetve szárított kakukkfüvet, felöntjük 1 liter vízzel, aztán visszatesszük a tűzre, és félrebillentett fedő alatt 15 percig főzzük.

3. A csípős paprikát, a koktélparadicsomot és a petrezselymet megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomokat elnegyedeljük. A leveshez keverjük a kétféle babot, a csípős paprika felét, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, 4-5 percig forraljuk. Mély tálba szedjük, hozzáadjuk a paradicsomot, tetejét megszórjuk a maradék paprikával, és petrezselyemmel vidámítva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Tippek:

– Kakukkfű helyett 1 babérlevéllel is ízesíthetjük.
– Készíthetjük egy- vagy kétféle, összesen 250 g előzőleg beáztatott, majd puhára főzött szárazbabból is, ez esetben víz helyett a bab főzőlevét használjuk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

356 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olívás
paradicsomsaláta

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Tárkonyos-húsos
sütőtökleves

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Pikáns padlizsánkrém

Tavaszi
csirkeraguleves

Mediterrán krumplisaláta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tésztás bableves
füstölt oldalassal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: