2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Almás csirkecomb
diómártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 (bio)citrom
  • 1 kisebb chilipaprika
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. olaj
  • 1/2+1/2 dl félszáraz fehérbor
  • só, bors
  • 800 g savanykás alma
  • 30 g vaj/margarin
  • 2 dl tejszín
  • 60 g dió
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A csirkecombokat leöblítjük, bőrös felükre fordítva mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, kettévágjuk, az egyik felét héjastul felaprózzuk. A paprikát leöblítjük, félbevágjuk, ereit és magjait – a csípősség kívánt mértéke szerint – meghagyjuk vagy részben eltávolítjuk, húsát vékony csíkokra metéljük.

2. A páchoz tálkába szórjuk hagymát, a csípős paprikát és a felaprózott citromot. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fél citrom átszűrt levét, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, ízlés szerint sót, borsot, és a csirkecombok tetejére simítjuk-öntözzük. Folpackal letakarjuk, 1 órára (legjobb, ha egy egész éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe, és meg-megforgatjuk a pácban.

3. A csirkecombokat a páclével együtt, a tál fedelével vagy alufóliával letakarva, betesszük a hideg sütőbe (forró sütőben elpattanhat az edény!), és 200 °C-ra kapcsolva 40 percig pároljuk. Ezután bőrös felükkel fölfelé sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csirkecombokat, visszatesszük a sütőbe, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

4. Közben az almákat megmossuk, gerezdekre vágjuk, magházukat kiemeljük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, beletesszük az almagerezdeket, élénk tűzön, mindkét oldalukat 2-2 percig pirítjuk, aztán tálra szedjük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

5. A mártáshoz a serpenyőbe szűrjük a húslét, felére beforraljuk. Hozzáadjuk a maradék 1/2 dl bort, 2 perc múlva a tejszínt és a durvára vágott diót, ízlés szerint frissen őrölt borsot, jól összeforraljuk.

6. A csirkecombokat tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást és a sült almát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Szerecsendióval illatosított burgonyapüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 1óra
+ 1-12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

568 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 12 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 12 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Almás-besameles
káposztatorta

Sült alma-
cékla köret

Almás-gombás
rakott krumpli

Krumplisaláta
túrókrémmel

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Diós-almás
káposztasaláta

Májas-gombás
zsemlefelfújt

Csirkés
Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: