2018. február 21.
Eleonóra napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé (150-180 g/db)
  • 1 csapott ek. szárnyasfűszersó
  • 4 ek. olaj
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 szál karcsú póréhagyma
  • 2 közepes karalábé
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 kk. ételízesítő
  • 4 kisebb ág friss vagy 2 kk. szárított kakukkfű
  • 1,5 dl rostos narancslé
  • néhány petrezselyembóbita

1. A csirkemelleket leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, és fedeles műanyag dobozba vagy üvegtálba fektetjük. Mindkét oldalukat meghintjük fűszersóval, meglocsoljuk az olajjal, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 1 órán (akár egy éjszakán) át pácoljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a répaféléket és a pórét vastagabb karikákra, a karalábét nagyobb kockákra-darabokra vágjuk.

2. Nagyobb serpenyőbe öntjük a hús alól a pácolajat, felforrósítjuk. Beletesszük a csirkemelleket, mindkét oldalukat kissé megkapatjuk (3+3 perc). Meghintjük kevés sóval és frissen őrölt borssal, felöntjük a borral, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (10 perc).

3. A csirkemelleket vágódeszkára emeljük, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A pecsenyealjba dobjuk a pórét, 2 percig fonnyasztjuk, aztán hozzákeverjük a többi zöldséget is. Az ételízesítővel, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, valamint a leöblített, szárukról lecsipkedett kakukkfűlevélkékkel fűszerezve 5 percig pároljuk. Felöntjük a narancslével, és továbbra is fedő alatt, 5-8 percig puhára pároljuk (ne főjön túl, mert úgy nem gusztusos!), szükség szerint utánasózzuk.

4. Nem túl vékonyan, kissé rézsútosan felszeleteljük a csirkemelleket, lapos tálra rendezzük. Melléjük-köréjük szedjük a zöldséget, néhány petrezselyembóbitával díszítjük, és szerecsendióval illatosított, piros paprikakockákkal vidámított krumplipüré kíséretében tálaljuk.

Tippek:

– A zöldségekhez adhatunk 1-2 szál felkarikázott szárzellert is.
– Ha túl leveses a zöldség, kevés (rizs)liszttel megszórjuk, és éppen csak enyhe sűrűsödésig főzzük.
– A kis filédarabokat előzőleg leválaszthatjuk a mellekről, így azok egyenletesebben sülnek meg, és szebben lehet majd szeletelni őket.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

398 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Téli
vitaminsaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Grépfrút-dió-
póré saláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Currys-csirkés
rizskorona

Csirkés
Waldorf-saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Csokoládés-
narancsos szív
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: