2017. november 25.
Katalin napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hallal, hússal


Fotó: Elendel

Rövid makaróni
kolbászraguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g enyhén csípős, sütni való kolbász
  • 1 közepes fej hagyma
  • 80 g puha aszalt paradicsom (olajban)
  • 20 szem zöld, kimagozott vagy paprikával töltött olívabogyó (sós lében)
  • 3-4 szál friss oregánó
  • 1 doboz felaprózott paradicsom (400 g)
  • 1+2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 400 g rövid makaróni vagy orsótészta (fusilli)
  • 12-16 koktélparadicsom

1. A kolbászt leöblítjük szárazra töröljük, kinyomkodjuk a héjából, és villával kisebb darabokra bontjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az aszalt paradicsomot és az olívát lecsepegtetjük, a paradicsomot nagyobb darabokra szeljük, az olívabogyókat „derékban” kettévágjuk (néhányat félreteszünk). Az oregánót leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, a bóbitákat és néhány szép levelet félretesszük a díszítéshez.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek. olajat, rádobjuk a kolbászdarabkákat, kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, az olívabogyót, az aszalt és felaprózott paradicsomot levével együtt, sóval, borssal és az oreganóval ízesítjük (vigyázat sok a sós hozzávaló!). Élénk tűzön, félrebillentett fedő alatt 15-20 percig rotyogtatjuk.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, mély tálba csúsztatjuk, és lazán összeforgatjuk 2 ek. olajjal. Arányosan elosztva mélytányérokba szedjük, közepükre halmozzuk a kolbászragut, tetejüket félbevágott koktélparadicsommal, olívabogyókkal és oregánóbóbitákkal díszítjük. Frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorino) kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– Olívaolaj helyett használhatunk 100 g pirított, húsos szalonnát is.
– Dúsíthatjuk 250 g felkockázott, olajban elősütött padlizsánnal is;
– Konzerv paradicsom helyett használhatunk 600 g friss, hámozott paradicsomot vagy paradicsompürét is – általában 1:10 az arány, azaz 1 kg paradicsomnak 10 dkg (100 g) sűrítmény felel meg.

Megjegyzések:

Aszalt paradicsomot nyáridőben, házilag, magunk is készíthetünk.
Receptjét lásd: Aszalt paradicsom

Italajánlat:

Könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

680 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótos
omlett-tekercs

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos-
lazacos gnocchi

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: