2018. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Cukkinis csirkemell
tejszínes gombamártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb egész csirkemellfilé
  • só, bors
  • 4 zsályalevél
  • 4 zsenge cukkini
  • 3 ek. vaj/margarin
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 250 g vargánya vagy sampinyon gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpozott ek. rizsliszt
  • 4 dl tejszín
  • 1 piros húsú paprika

1. A csirkemelleket leöblítjük, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. 1-1 leöblített zsályaleveket fektetünk az egyik fél mellre, ráhajtjuk a másik fél mellet, jól összenyomjuk.

2. A cukkinikat megmossuk, szárvégüket levágjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk. 4 nagyobb alufólialapot vékonyan megkenünk vajjal/margarinnal. Kissé egymásra csúsztatva mindegyikre 6-8 cukkiniszeletet fektetünk, közepükre helyezünk 1-1 összepárosított csirkemellet, ráhajtjuk a cukkinisort, végül nem túl szorosan becsomagoljuk az alufóliába. Tepsibe rakosgatjuk, és 200 °C-ra előmelegített 35-40 percig pároljuk.

3. Megtisztítjuk a póréhagymát és a gombát. A póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, üvegesre pároljuk a maradék vajban/margarinban. A gombát felaprózzuk, a póréhagymára dobjuk, élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, 1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a gombához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rizsliszttel, felengedjük a tejszínnel, és mindössze 2-3 percig főzzük-sűrítjük.

4. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit-magjait eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A csirkemellekről lehántjuk az alufóliát, sütőlapáttal tálra emeljük őket. Az alufóliában lévő pecsenyelét a mártáshoz szűrjük, még egyet forralunk rajta, majd a hús mellé szedjük, tetejét pedig megszórjuk a paprikakockákkal és a félretett petrezselyemmel. Szerecsendióval ízesített burgonyapüré, -krokett, currys párolt rizs vagy héjában sült újkrumpli illik hozzá.

Tippek:

– Pulykamellből, szálkamentes halfiléből is készíthetjük.
– Ha sampinyon gombából készítjük, 30-40 g szárított, előzőleg 15 percre langyos vízbe áztatott erdei gombával bolondíthatjuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

648 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel

Juhtúrós
töltött csirkecomb

Csirkeragu
rizskoronában

Currys-csirkés
rizskorona

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Körtés-currys
csirkesaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Bazsalikomos-
káposztás csirkemell

Csirkés
Waldorf-saláta

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: