2017. november 25.
Katalin napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal

Gyors, elronthatatlan, könnyű és finom – ideális vacsora egy különösen romantikus alkalomra. Készíthetünk belőle eleve többet, mert hidegen is remek, sőt salátába keverve is ínyencfalat.


Fotó: Hemző Károly

Ananászos csirkemell

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 ananászkarika (befőtt)
  • 2 pár kisebb (180-200 g/pár) csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 szem koktélcseresznye vagy cseresznye-/meggybefőtt
  • 1 szál petrezselyem

1. Az ananászkarikákat kiemeljük a levükből, kettőt félreteszünk a díszítéshez, a többit kisebb darabokra-kockákra vágjuk. 2 dl ananászlét félreteszünk a mártáshoz.

2. A csirkemelleket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal, majd mindkét oldalukat meghintjük fátyolnyi liszttel. Teflon- vagy öntöttvas-serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, beletesszük a melleket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük. Kiemeljük őket a pecsenyeléből, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

3. Felöntjük a borral a pecsenylét, jól összeforraljuk, majd egy másik edénybe szűrjük. Beleforgatjuk a felaprózott ananászt, átforrósítjuk. A félretett 2 dl ananászlében elkeverjük az étkezési keményítőt, az ananászhoz öntjük, és éppen csak addig forraljuk, amíg besűrűsödik (kb. 1 perc). Utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.

4. Szív alakban 2 tányérra fektetjük a sült csirkemelleket, és köréjük szedjük a mártással együtt az ananászt. A félretett ananászkarikákat kettévágjuk, kissé egymásra csúsztatva a hús tetejére helyezzük, közepükre 1-1 petrezselyemlevélkét és koktélcseresznyét ültetünk. Petrezselymes párolt rizs, rizibizi, szerecsendióval illatosított burgonyapüré illik hozzá.

Tippek:

– Mivel az itt felsorolt hozzávalók egy „szerelmespárnyi”, azaz kivételesen 2 személyre szóló adaghoz elegendők, természetesen megtöbbszörözzük a mennyiségeket, ha a családnak készítjük.
– Az alátétként szolgáló 2 szívet – kis kézügyességgel – már jó előre kivághatjuk piros dekorkartonból (eleve vásárolhatunk belőle többet, jól fog jönni esetleg az anyák napjára készítendő meglepetésekhez is).

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

430 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádós
tonhalsaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Csirkés
Waldorf-saláta

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fasírtmuffin

Orosz
csirkehússaláta

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Körtés-currys
csirkesaláta

Mandulás szív
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: