2017. október 19.
Nándor napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Sajtkrémes falatkák

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 250 g tejszínes krémsajt
  • 1 kk. mustár
  • só, bors
  • 6-8 szál petrezselyem
  • 10-15 szál snidling
  • 6-8 diógerezd
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 g aszalt (olajos) paradicsom
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 12 szelet rozsos vagy sokmagos szendvicskenyér (kb. 500 g)
  • 1/4 zöldpaprika
  • 1/4 piros húsú paprika
  • néhány zeller- vagy salátalevél

1. A sajtkrémet habosra keverjük a mustárral, egy kevés sóval és borssal, majd elfelezzük.

2. A zöldfűszeres krémhez a leöblített petrezselyemlevélkéket, a snidlinget és a diót finomra vágjuk, aztán az áttört fokhagymával együtt a krém egyik feléhez adjuk.

3. A paradicsomos krémhez az aszalt paradicsomot és a kapribogyót lecsepegtetjük, aprítógépben finom péppé zúzzuk, aztán a paprikakrémmel együtt a maradék sajtkrémhez keverjük. 20 percre mindkét krémet a hűtőbe tesszük (hogy szebben tudjuk formázni).

3. A kenyérszeletekből süteményformával 2-2, összesen 24 szívet szúrunk ki. Csillagcsőrös habzsákba szedjük előbb a fehér, majd a rózsaszín krémet, és 12-12 rózsát nyomunk belőlük a kenyérszívekre. Úgy párosítjuk-illesztjük össze őket, hogy kétféle krém fele-fele arányban kerüljön felülre. Tányérra sorakoztatjuk őket, tetejüket a felaprózott zöld és piros húsú paprikával, a tányért pedig zeller- vagy salátalevelekkel díszítjük. Fogyasztásig lazán, de gondosan letakarjuk, és hidegen tartjuk.

Tippek:

A szívek kiszúrása után keletkező kenyérhulladékot úgy hasznosíthatjuk, hogy:
– friss-puha mivoltában elmorzsoljuk, és 1-2 napon belül töltelék, fasírt stb. készítéséhez felhasználjuk;
– hagyjuk kopogósra-ropogósra száradni, majd megdaráljuk és a zsemlemorzsával azonos módon használjuk.

Változatok:

– A krémeket tetszés szerint gazdagíthatjuk némi lazaccal, kaviárral, ringlivel, sonkával, kemény tojás sárgájával stb.
– A rakományhoz használhatunk hagymával ízesített liba-/kacsamájkrémet is.
– Pikánsabb ízeket kapunk, ha 150 g tejszínes krémsajtból és 100 g juhtúróból készítjük.

Italajánlat:

Pezsgő, borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+ 20 perc

Energiatartalom:

121 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 12 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 12 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Káposztás táska

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Sonkás táska
és stangli

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sonkás és
sajtos roló

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Krémsajtos-
olívás papucs

Spenótos papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: