2017. február 28.
Elemér napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Sajtkrémes falatkák

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 250 g tejszínes krémsajt
  • 1 kk. mustár
  • só, bors
  • 6-8 szál petrezselyem
  • 10-15 szál snidling
  • 6-8 diógerezd
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 g aszalt (olajos) paradicsom
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 12 szelet rozsos vagy sokmagos szendvicskenyér (kb. 500 g)
  • 1/4 zöldpaprika
  • 1/4 piros húsú paprika
  • néhány zeller- vagy salátalevél

1. A sajtkrémet habosra keverjük a mustárral, egy kevés sóval és borssal, majd elfelezzük.

2. A zöldfűszeres krémhez a leöblített petrezselyemlevélkéket, a snidlinget és a diót finomra vágjuk, aztán az áttört fokhagymával együtt a krém egyik feléhez adjuk.

3. A paradicsomos krémhez az aszalt paradicsomot és a kapribogyót lecsepegtetjük, aprítógépben finom péppé zúzzuk, aztán a paprikakrémmel együtt a maradék sajtkrémhez keverjük. 20 percre mindkét krémet a hűtőbe tesszük (hogy szebben tudjuk formázni).

3. A kenyérszeletekből süteményformával 2-2, összesen 24 szívet szúrunk ki. Csillagcsőrös habzsákba szedjük előbb a fehér, majd a rózsaszín krémet, és 12-12 rózsát nyomunk belőlük a kenyérszívekre. Úgy párosítjuk-illesztjük össze őket, hogy kétféle krém fele-fele arányban kerüljön felülre. Tányérra sorakoztatjuk őket, tetejüket a felaprózott zöld és piros húsú paprikával, a tányért pedig zeller- vagy salátalevelekkel díszítjük. Fogyasztásig lazán, de gondosan letakarjuk, és hidegen tartjuk.

Tippek:

A szívek kiszúrása után keletkező kenyérhulladékot úgy hasznosíthatjuk, hogy:
– friss-puha mivoltában elmorzsoljuk, és 1-2 napon belül töltelék, fasírt stb. készítéséhez felhasználjuk;
– hagyjuk kopogósra-ropogósra száradni, majd megdaráljuk és a zsemlemorzsával azonos módon használjuk.

Változatok:

– A krémeket tetszés szerint gazdagíthatjuk némi lazaccal, kaviárral, ringlivel, sonkával, kemény tojás sárgájával stb.
– A rakományhoz használhatunk hagymával ízesített liba-/kacsamájkrémet is.
– Pikánsabb ízeket kapunk, ha 150 g tejszínes krémsajtból és 100 g juhtúróból készítjük.

Italajánlat:

Pezsgő, borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+ 20 perc

Energiatartalom:

121 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 12 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 12 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Sajtos-sonkás
papucs

Sonkás és
sajtos roló

Krémsajtos-
olívás papucs

Spenótos-
tojásos rétes

Sonkás táska
és stangli

Ligúr spenótos
melegszendvics

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tatárbifsztek

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: