2017. június 29.
Péter, Pál napja van

DESSZERTEK > Egyéb finom falatok


Fotó: Hemző Károly

Gesztenyeszív

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 50 g hámozott mogyoró
  • 500 g édes gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 50+10 g lágy vaj/margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 dl rum
  • 1+1 ek. porcukor
  • 100 g tortabevonó étcsokoládé
  • 30 minyon vagy muffin papírtálka

1. A mogyorót serpenyőbe szórjuk, zsiradék nélkül, folyamatosan keverve-rázogatva világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Hagyjuk kihűlni, aztán finomra daráljuk. A gesztenyemasszát (szobahőmérsékleten előzőleg hagyjuk felengedni) habosra keverjük 50 g vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a rummal és a mogyoróval.

2. Egy kb. 30x30 cm-es sütőpapírlapot megkenünk 10 g vajjal/margarinnal, megszórjuk 1 ek. porcukorral. Közepére halmozzuk a gesztenyemasszát, tenyérrel kissé ellapítjuk, megszórjuk a maradék 1 ek. porcukorral, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű (5-6 cm-es) szívformával kiszúrjuk. A „hulladékot” összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, formázzuk stb. A szíveket rácsra rakosgatjuk, tüllernyővel betakarjuk, hűvös helyen 12 órán át szikkadni hagyjuk.

3. A szívekkel megrakott rácsot sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsi peremére támasztjuk. A csokoládét felaprózzuk, lábaskába szórjuk, forró vízfürdőben, szelíden kevergetve felolvasztjuk. Kissé megdöntjük a lábaskát, félig megmártjuk benne a gesztenyeszíveket, visszatesszük őket a rácsra, és hagyjuk tökéletesen megdermedni a csokoládét. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk, papírtálkákba fektetve kínáljuk.

Tippek:

– Ha natúr gesztenyemasszából készítjük, 80-100 g, illetve ízlés szerinti porcukrot vagy édesítőszert is adunk hozzá.
– A lecsöppenő csokoládét (a teljes mennyiség 15-20%-át) hagyjuk megdermedni, leválasztjuk a sütőpapírról/alufóliáról, később egyéb sütemények készítéséhez-díszítéséhez felhasználhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+12 +1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

74 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Részeges
gesztenyekrémleves

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Ananászos csirkemell

Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Mandulás szív

Avokádós
tonhalsaláta

Meggyes
Pavlova-torta

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Sajtkrémes falatkák

Csokoládés-
narancsos szív

Halszeletek almás
uborkamártásban
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: