2017. október 17.
Hedvig napja van

ITALOK > Hideg italok


Fotó: Hemző Károly

Valentin-koktél

Hozzávalók 2 pohárhoz:

  • 1 dl gin
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. málnaszörp
  • 4-6 jégkocka
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl félszáraz fehérbor vagy tonic

A gint, a citromlét és a málnaszörpöt jól összerázzuk a kissé összetört jégkockákkal, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a bort vagy tonicot, 1 percig turmixoljuk, végül 2 kehelybe/pohárba öntjük.

Tippek:

A koktélokhoz gyakran használt „darált” vagy tört jeget (speciális eszköz híján) úgy állíthatjuk elő a legegyszerűbben, hogy a jégkockákat vastagabb, vadonatúj vagy garantáltan szagtalan nejlonzacskóba tesszük, többszörösen összehajtogatott konyharuhára fektetett vágódeszkára helyezzük, és húsverővel megtörjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Energiatartalom:

221 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás-paradicsomos
bruschetta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Halszeletek almás
uborkamártásban

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Avokádós
tonhalsaláta

Fasírtmuffin

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Zeller-céklasaláta
diómártással

Currys-csirkés
rizskorona

Mozzarellás polentafalatkák

Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: