2017. május 1.
Fülöp napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Kínaikel-gulyás
oldalassal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány sertésoldalas
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 ek. olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 1 kk. paradicsompüré
  • só, bors
  • 600 g kínai kel
  • 400 g burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • néhány szál petrezselyem

1. Az oldalast leöblítjük, a csontok mentén felaprózzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, 1 kk. sót, 1 dl vizet, és összeforraljuk. Beletesszük a húst, lefedjük, saját levében, mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljuk (35-40 perc).

2. Közben leöblítjük a kínai kelt és 2-3 cm-es csíkokra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, az oldalashoz adjuk. Az áttört fokhagymával és a köménymaggal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a kínai kelt, lazán összeforgatjuk, mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (további kb. 10 perc), de már nem kevergetjük, inkább csak rázogatjuk az edényt – egy kicsit tocsogósnak kell lennie, ezért ha nagyon elfőné a levét, egy kevés vizet öntünk hozzá. Utánasózzuk, néhány tekerésnyi borssal illatosítjuk, mély tálba szedjük, tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és friss házikenyérrel kínáljuk.

Változatok:

– Készíthetjük közönséges kelkáposztával is, ennek 25-30 perc a főzési ideje, tehát a krumplival egyidejüleg adjuk a húshoz.
– Még ízletesebb, ha 2 ek. olajjal és 40-50 g pirított, füstölt szalonnával készítjük.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

723 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Aprópecsenye
Stroganoff módra

Krumplis
cukkinicsónakok

Gombás-paprikás
rizstorta

Húsos
lilahagymatorta

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Babos-rizses
húsgombócok

Mexikói fasírt

Tojásos
karfiolragu

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: