2019. március 20.
Klaudia napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Kínaikel-gulyás
oldalassal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány sertésoldalas
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 ek. olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 1 kk. paradicsompüré
  • só, bors
  • 600 g kínai kel
  • 400 g burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • néhány szál petrezselyem

1. Az oldalast leöblítjük, a csontok mentén felaprózzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, 1 kk. sót, 1 dl vizet, és összeforraljuk. Beletesszük a húst, lefedjük, saját levében, mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljuk (35-40 perc).

2. Közben leöblítjük a kínai kelt és 2-3 cm-es csíkokra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, az oldalashoz adjuk. Az áttört fokhagymával és a köménymaggal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a kínai kelt, lazán összeforgatjuk, mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (további kb. 10 perc), de már nem kevergetjük, inkább csak rázogatjuk az edényt – egy kicsit tocsogósnak kell lennie, ezért ha nagyon elfőné a levét, egy kevés vizet öntünk hozzá. Utánasózzuk, néhány tekerésnyi borssal illatosítjuk, mély tálba szedjük, tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és friss házikenyérrel kínáljuk.

Változatok:

– Készíthetjük közönséges kelkáposztával is, ennek 25-30 perc a főzési ideje, tehát a krumplival egyidejüleg adjuk a húshoz.
– Még ízletesebb, ha 2 ek. olajjal és 40-50 g pirított, füstölt szalonnával készítjük.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

723 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
zöldségfelfújt

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Kenyértorta
pizzasütő módra

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tojásos
karfiolragu

Húsos
lilahagymatorta

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótos
rakott krumpli

Mexikói fasírt

Babos-rizses
húsgombócok

Sonkás-uborkás
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: