2017. április 26.
Ervin napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Illatos csirkecombok
babsalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 felső csirkecomb
  • só, bors
  • 1/2 ek. provence-i fűszerkeverék
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2+1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. olaj
  • 1+2 ek. citromlé
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1-1 doboz fehér és vörös kidney bab (kb. 400 g/doboz)
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1 szál szárzeller
  • 1 ek. mustár
  • 1/2 kk. porcukor
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, a húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymákat karcsú gerezdekre szeljük, a fokhagymával együtt csinos sütőedény aljára terítjük, megsózzuk. Tetejükre rendezzük a húsdarabokat, meglocsoljuk 1/2 dl borral és az olajjal, majd 180 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc).

2. A babsalátához a lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A babféléket bő vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra, a szárzellert vékony karikákra vágjuk, és a babbal együtt a hagymához adjuk.

3. Az öntethez 2 ek. citromlét és 1/2 dl bort elkeverünk a mustárral, a porcukorral, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, végül az apránként hozzáadott olívaolajjal, és lazán a salátához keverjük.

4. A csirkecombok tetejét paradicsomgerezdekkel, valamint petrezselyemmel díszítjük, és a sütőtálban, a babsaláta kíséretében tálaljuk. További köretként burgonyapüré, puliszka illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor (amivel az étel készül)

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

448 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 21 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 21 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Grépfrút-dió-
póré saláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Currys-csirkés
rizskorona

Téli minestrone
csicseriborsóval

Ananászos
csirkeragu

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Sült zöldség
paprikapestóval

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: