2017. április 28.
Valéria napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Spenótos-
lazacos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g spenót
  • 2 csokor újhagyma vagy 2 közepes fej hagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 400 g lazacfilé (mélyhűtött)
  • 2-3 ek. citromlé
  • 30 g vaj/margarin
  • 2 ek. rizsliszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 erőleveskocka
  • só, bors
  • 1+1 ek. olaj
  • szerecsendió
  • 500 g készen vásárolt gnocchi (ejtsd: nyokki)

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lerázzuk róla a vizet. Az újhagymát/hagymákat és a fokhagymát megtiszítjuk, a hagymát finomra vágjuk. A halat (ha mélyhűtött, előzőleg hagyjuk felengedni) 2x2 cm-es kockákra-darabokra vágjuk, meghintjük citromlével. Felteszünk forrni 5 liter vizet.

2. A mártáshoz a hagyma felét üvegesre pároljuk a felhevített vajban/margarinban, megszórjuk a rizsliszttel, felöntjük a borral, tejszínnel és 2 dl vízzel. Belemorzsoljuk a leveskockát, 3-4 percig főzzük-sűrítjük, utánasózzuk, melegen tartjuk.

3. A maradék hagymát és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk 1 ek. olajban, több részletben hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, élénk tűzön csak addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, melegen tartjuk.

4. A lazackockákról papírkendővel felitatjuk a nedvességet, megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A maradék 1 ek. felforrósított olajban, 1 percig pirítjuk-forgatjuk, majd mérsékelt tűzön további 2-3 percig sütjük.

5. Közben enyhén sós, bő vízben kifőzzük a gnocchit, leszűrjük, és a lazaccal együtt lazán a tejszínmártásba forgatjuk. Mélyebb tálba csúsztatjuk, közékeverjük a spenótot, és máris tálaljuk. Sajt nem illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor (amivel az étel készül)

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

720 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Lazacos-rukolás
omlett

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Tésztával töltött
padlizsán

Avokádós
tonhalsaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Ráksaláta
narancskehelyben

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Olasz tésztasaláta

Spenótos-mozzarellás
tésztasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: