2017. január 19.
Sára napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Narancshabkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bionarancs
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 2 tojás
  • 30+30 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) vanillincukor
  • 8 ek. mandulalikőr (pl. Amaretto)
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 16 piros és zöld kandírozott cseresznye
  • 4 citromfűbóbita

1. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. Az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk, átszűrjük.

2. A pudingport simára keverjük 1 dl tejben, a többi tejet felforrósítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 30 g több részletben beleszórt cukorral tömör habbá verjük. A tojássárgákat ugyancsak habosra keverjük a maradék 30 g cukorral, apránként hozzáadjuk narancslét, aztán a pudingos, végül a forró tejet, és gőz föltött, folyamatosan keverve besűrítjük.

3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, a mandulalikőrt, végül óvatosan a tojáshabot. 4 csinos tálkába szedjük, hagyjuk kihűlni, majd folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük (fogyasztásig hidegen tartjuk).

4. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félbevágott kandírozott cseresznyeszemekkel és citromfűbóbitákkal díszítjük.

Tippek:

– A hűtőben 2-3 napig is eltartható, de a szépség kedvéért csak közvetlenül tálalás előtt érdemes díszíteni.
– Tetejét díszíthetjük cukrozott narancshéjjal, friss naracskarikákkal, csokoládéforgáccsal, pirított mandulával is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+10 perc
+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

408 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Szicíliai olívás
narancssaláta

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Túrós zöldségtorta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: