2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

A semleges ízű égetett tésztából sütött fánkokat édes és sós krémekkel egyaránt megtölthetjük. Gyakran készítem apró változatukat, mert ezek a mindössze falatnyi fánkocskák mindig biztos sikerre számíthatnak vendégeim körében. Finomságuk mellett az is nagyon vonzó bennük, hogy előre megsüthetjük (sőt mélyhűthetjük) őket, így tálalás előtt csak tölteni kell.


Fotó: Hemző Károly

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Hozzávalók 20-24 darabhoz:

  • Az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 60 g vaj/margarin
  • 100 g finomliszt
  • 4 tojás
  • Az avokádókrémhez:
  • 1 kisebb (bio)citrom
  • 4 szál újhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1/2 csípős zöldpaprika
  • 2 érett avokádó
  • 2 ek. sovány majonéz
  • só, bors
  • 1/4 piros húsú paprika
  • néhány citromfűlevél

1. A felsorolt hozzávalókból a Képviselőfánk, avagy égetett tészta alapreceptben leírt módon 20-24 fánkocskát sütünk.

2. A citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük. Az újhagymákat megtisztítjuk, egy kevés zöldjükkel együtt finomra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A csípős paprika ereit-magjait (a kívánt csípősség mértékében) eltávolítjuk, és felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.

3. Az avokádót félbevágjuk magját kiemeljük, húsát villával pépesre törjük, és azonnal meglocsoljuk 1 ek.citromlével. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a csípős paprikát, a reszelt citromhéjat, a majonézt, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, és nyomózsákba szedve a megtöltjük vele a fánkocskákat.

4. A piros húsú paprikát pici kockákra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk, a tányér peremét pedig citromfű- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Néhány órán belül tanácsos elfogyasztani, mert a töltelék ellágyítja-áztatja a tésztát.

Megjegyzések:

Ez a közép-amerikai, jelesül mexikói eredetű, csípős avokádókrém a nemzetközi gasztronómiában guacamole névre hallgat, és világszerte kedvelt mártogatónak, italkorcsolyák kellékének számít. Elkészítése gyors és egyszerű, egyetlen dologra kell figyelnünk: csak teljesen érett avokádóból finom!

Italajánlat:

Pezsgő, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

67 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Fasírtmuffin

Sonkás és
sajtos roló

Tatárbifsztek

Avokádókrém
paprikaladikban

Ringlis
töltött tojás

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Sajtkrémes
falatkák

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sajtos-sonkás
papucs

Krémsajtos-
olívás papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: