2017. június 29.
Péter, Pál napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

A semleges ízű égetett tésztából sütött fánkokat édes és sós krémekkel egyaránt megtölthetjük. Gyakran készítem apró változatukat, mert ezek a mindössze falatnyi fánkocskák mindig biztos sikerre számíthatnak vendégeim körében. Finomságuk mellett az is nagyon vonzó bennük, hogy előre megsüthetjük (sőt mélyhűthetjük) őket, így tálalás előtt csak tölteni kell.


Fotó: Hemző Károly

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Hozzávalók 20-24 darabhoz:

  • Az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 60 g vaj/margarin
  • 100 g finomliszt
  • 4 tojás
  • Az avokádókrémhez:
  • 1 kisebb (bio)citrom
  • 4 szál újhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1/2 csípős zöldpaprika
  • 2 érett avokádó
  • 2 ek. sovány majonéz
  • só, bors
  • 1/4 piros húsú paprika
  • néhány citromfűlevél

1. A felsorolt hozzávalókból a Képviselőfánk, avagy égetett tészta alapreceptben leírt módon 20-24 fánkocskát sütünk.

2. A citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük. Az újhagymákat megtisztítjuk, egy kevés zöldjükkel együtt finomra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A csípős paprika ereit-magjait (a kívánt csípősség mértékében) eltávolítjuk, és felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.

3. Az avokádót félbevágjuk magját kiemeljük, húsát villával pépesre törjük, és azonnal meglocsoljuk 1 ek.citromlével. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a csípős paprikát, a reszelt citromhéjat, a majonézt, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, és nyomózsákba szedve a megtöltjük vele a fánkocskákat.

4. A piros húsú paprikát pici kockákra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk, a tányér peremét pedig citromfű- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Néhány órán belül tanácsos elfogyasztani, mert a töltelék ellágyítja-áztatja a tésztát.

Megjegyzések:

Ez a közép-amerikai, jelesül mexikói eredetű, csípős avokádókrém a nemzetközi gasztronómiában guacamole névre hallgat, és világszerte kedvelt mártogatónak, italkorcsolyák kellékének számít. Elkészítése gyors és egyszerű, egyetlen dologra kell figyelnünk: csak teljesen érett avokádóból finom!

Italajánlat:

Pezsgő, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

67 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Sajtkrémes
mártogató

Kaviáros-tojásos
falatkák

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fasírtmuffin

Sajtos-sonkás
papucs

Sajtkrémes falatkák

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Sonkás táska
és stangli

Sonkás és
sajtos roló

Ringlis
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: