2017. április 25.
Márk napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Feta sajtos
töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g feta sajt
  • 100 g krémtehéntúró
  • só, bors
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 kk. szárnyasfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 4-5 közepes paradicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk. Tálkába morzsoljuk-kockázzuk a feta sajtot, hozzáadjuk a krémtehéntúrót, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, végül a petrezselymet, és jól összekeverjük.

2. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a felső combrészen – óvatosan, hogy ki ne szakadjon – fellazítjuk a bőrt, alátöltjük a sajtkrémet, és ráhúzzuk-nyomkodjuk a húsra a bőrszéleket. Minden oldalukat bedörzsöljük a fűszersóval, és méretüknek megfelelő, alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe/mélyebb sütőedénybe fektetjük. Meglocsoljuk az olajjal, alufóliával letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra-ropogósra sütjük (további 25-30 perc).

3. Közben a salátát félbevágjuk, megmossuk, leveleit lebontjuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, majd falatnyi darabokra tépkedjük, és nagyobb tálra terítjük.

4. A csirkecombokat a salátaágyra fektetjük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, végül paradicsomgerezdekkel vagy -karikákkal, valamint bazsalikombóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk. Rozmaringgal sült krumpli illik hozzá.

Változatok:

Feta sajt helyett kecskesajttal is készíthetjük, de vegyük figyelembe (kivált, ha vendégnek vagy gyereknek is kínáljuk), hogy íze rendkívül karakteres.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

453 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Mediterrán saláta

Ananászos
csirkeragu

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Csirkés
Waldorf-saláta

Körtés-currys
csirkesaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Padlizsán
tükörtojással

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: